Mehmet Şimşek istifa mı etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuoyuna açık olarak yaptığı ilk değerlendirmelerin ardından, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifasını Başbakana ilettiği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama geldi. Kalın'ın ardından Mehmet Şimşek'te iddialara Twitter üzerinden cevap verdi.

F5HABER F5HABER
Mehmet Şimşek istifa mı etti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuna açık olarak yaptığı ilk değerlendirmelerin ardından, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in istifasını Başbakana ilettiği iddiaları kulislerde konuşulmaya başlandı.

BAŞBAKAN YILDIRIM DEVREYE GİRDİ

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre Yıldırım'ın devreye girerek bu girişimi önlediği, konunun Cumhurbaşkanına da iletildiği öne sürüldü. Şimşek'in de son üç günden beri kamuya açık programlar yapmayarak, sessiz kalmasının eleştirilerden kaynaklandığı dile getirildi. MYK'da yapılan bu değerlendirmelerin ardından, ilgili bakanlara, faizlerin aşağı çekilmesiyle ilgili çalışma yapmaları talimatı verildiği öğrenildi.

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, Mehmet Şimşek'in istifa iddialarına da değindi.

"BİZE GELEN BİR ŞEY YOK"

Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiasına ilişkin Kalın, "Bu şu anda bir iddia. Bize gelen bir şey yok bununla ilgili." dedi.

ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek istifasına ilişkin iddialara yönelik twitter'dan açıklama yaptı. Şimşek "Yatırımcılarla bir dizi görüşme yapmak üzere az önce İstanbul'a vardım. Son nefesimize kadar güzel Türkiyemiz için taş üstüne taş koyanlardan, millete hizmet yolunda yarışanlardan olmak için çaba harcamaya devam.." ifadesini kullandı.





SONRAKİ HABER