MEB izin kararını duyurdu! Memurlar için tarih verdi...

MEB: Çocuğu okula başlayacak memurlara 7-11 Eylül'de günde 3 saat izin verilecek.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin Gelişmelerden anında haberdar olun. Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
MEB izin kararını duyurdu! Memurlar için tarih verdi...

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), yayımladığı "2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılına İlişkin İş ve İşlemler" konulu Genelge ile çocukların okula uyum süreçlerinde yeni bir dönem başlattı.

Genelgede yer alan hükümler doğrultusunda, okul öncesi eğitim, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrencilerine yönelik 7-11 Eylül 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek uyum eğitimlerinde ailelerin sürece etkin katılımı sağlanacak. "Aile ve Nüfus 10 Yılı" çerçevesinde yürütülecek programla, okul-aile iş birliğinin en üst seviyeye çıkarılması ve eğitim sürecinin bütüncül bir yaklaşımla yönetilmesi hedefleniyor.

MEMURLARA GÜNDE 3 SAAT İZİN

Uyum haftasında velilerin çocuklarının yanında olabilmesi amacıyla kamu çalışanlarına yönelik önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazı uyarınca, kamuda görev yapan ebeveynlerden biri, talep etmesi hâlinde uyum eğitimi günlerinde idari izinli sayılacak. Söz konusu izin, öğrencinin kayıtlı olduğu okulun ders saatlerine uygun olarak ve günlük 3 saati geçmeyecek şekilde düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı
Anasayfa
Foto Galeri
Video Galeri
Son Dakika
Manşetler
Gazete Manşetleri
Kategoriler
Gündem
Ekonomi
Spor
Magazin
Siyaset
Teknoloji
Yaşam
Sağlık
Dünya
Medya
Kültür Sanat
Popüler
Advertorial
Otomobil
Otomotiv
Hayatın İçinden
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
İmsakiye
Sayfalar
İletişim
Künye
Reklam
Kullanım Şartları
Gizlilik İlkeleri
Çerez Politikası
Yayın İlkeleri
Düzeltme Politikası
Doğrulama Politikası