için kaldı

Manisa'daki deprem sonrası uzmanlardan ilk değerlendirme

Manisa'da meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki şiddetli deprem sonrası 11 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu depremlerle ilgili açıklama yapan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, "Burada 5,4'lük bir deprem olmuştur. Bunun arkasından da 4, 4,5 gibi sarsıntılar olacaktır. Bunun ardından sarsıntılar birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir" dedi.

F5HABER F5HABER
Manisa'daki deprem sonrası uzmanlardan ilk değerlendirme

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, saat 22.22'de yaşanan depremim büyüklüğünü 5.4 olarak açıkladı. Deprem İzmir, Manisa, Aydın, Denizli ve İstanbul'da da hissedildi. Şiddetli sarsıntının ardından 4.4, 3.7, 4.2 ve 3.5 büyüklüğünde 4 artçı deprem yaşandı. Bu depremler sonrası uzmanlardan ilk değerlendirmeler de geldi.

"SARSINTI BİR KAÇ HAFTA SÜREBİLİR"

NTV canlı yayınına bağlanan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin analizi için daha fazla veri gerektiğini söylerken "25-30 km uzunluğunda bir hat harekete geçmiş olabilir. Yine de daha büyük bir deprem olacağını zannetmiyorum. Bu bölgeyi büyük bir deprem oluşturabilecek bir bölge olarak düşünmüyoruz. Burada 5,1'lik bir deprem olmuştur. Bunun arkasından da 4, 4,5 gibi sarsıntılar olacaktır. Bunun ardından sarsıntılar birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir" dedi.

"5.5-6 BÜYÜKLÜĞÜNDE YENİ DEPREMLER OLABİLİR"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu ise, "Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu bölge içerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5, 6'ya giden depremler olabilir" ifadelerini kullandı.

DEPREM SONRASI 11 ARTÇI MEYDANA GELDİ

Öte yandan, merkez üssü Manisa'nın Akhisar ilçesindeki 5,4 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği 22.22'den sonraki yaklaşık yarım saatte 11 artçı sarsıntı kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Akhisar ilçesinde saat 22.22'de meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından büyüklükleri 3 ve üzerinde olan 7 deprem olmak üzere toplam 11 artçı deprem yaşandı.

Bölgede 22.57'de meydana gelen en son artçı depremin büyüklüğü ise 3,8 olarak kaydedildi.

SONRAKİ HABER