Mahmut Tuncer Mantık kitabına girdi!

Ortaöğretim öğrencileri için hazırlanan bir Mantık kitabında Mahmut Tuncer'in yer alması, eleştirilere neden oldu. Eğitim kitabında yer alan ünlü türkücü Mahmut Tuncer’in fotoğrafı ve “Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere” açıklaması sert tepkilere yol açtı. Konuyla ilgili Eğitimci Selçuk Şirin, "Mantıksızlık! Bir ders kitabının kendi öğrettiği konuyu popüler bir figüre değersizleştirdiğini ilk defa görüyorum. Özensizlik..." yorumunda bulundu

F5HABER F5HABER
Mahmut Tuncer Mantık kitabına girdi!

Ortaöğretim öğrencilerine hazırlanan bir eğitim kitabında Mahmut Tuncer'in yer alması, eleştirilerin odağı oldu.

TEPKİLERE YOL AÇTI

Mantık ders kitabında yer alan ünlü türkücü Mahmut Tuncer’in fotoğrafı ve “Mantık sizi A noktasından B noktasına götürür. Halay ise her yere” açıklaması, sert tepkilere yol açtı. Kitabın MEB'in müfredatında olmayan bir kitap olduğu, Günay yayınlarından çıkan bir eğitim kitabı olduğu kaydedildi. 

Konuyla ilgili Eğitimci Selçuk Şirin, "Mantıksızlık! Bir ders kitabının kendi öğrettiği konuyu popüler bir figüre değersizleştirdiğini ilk defa görüyorum. Özensizlik..." yorumunda bulundu. 

ACELE BİR REFLEKS

İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hukukçu Prof. Dr. Bahadır Erdem ise, "Çocukların eğitim kitabında böyle saçma sapan şey olmaz gerçek değildir zaytungtur dedim ama maalesef gerçekmiş" dedi. 

Günay Yayınları'nda yazar olan Adem Uysal ise sosyal medya hesabı üzerinden Erdem'e şu yanıtı verdi: "Hocam, kitabın yazarı ilk bölümün kapağında böyle bir mizaha yer vermiş. Zaten diğer bölümlere bakarsanız başarı ve azim ilişkisine dair önemli sözlere yer vermiş. Kitabın tamamını incelerseniz küçümseyici tutumun gereksiz ve acele bir refleks olduğunu siz de görürsünüz."

SONRAKİ HABER