Macron'un küstah sözlerine Dışişleri yanıt verdi!

Fransa lideri Macron'un Libya'daki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalara Dışişleri'nden yanıt geldi. Türkiye ile ilgili küstah sözler sarf eden Macron, Türkiye'nin Libya'da "tehlikeli bir oyun" oynadığını iddia ederek "Tavrımız sert olacak" tehdidinde bulunmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamada Macron'un tavrı 'akıl tutulması' şeklinde değerlendirildi.

F5HABER F5HABER
Macron'un küstah sözlerine Dışişleri yanıt verdi!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Libya'daki gelişmelerle ilgili yaptığı yoruma yanıt verildi.

Açıklamada, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, ülkemizin ilgili BM kararları çerçevesinde ve talebi doğrultusunda Libya’nın meşru hükümetine verdiği desteği tehlikeli bir oyun olarak tanımlaması ancak akıl tutulmasıyla izah edilebilir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Libya'da BM destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek vermesi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u rahatsız etmişti. Türkiye ile ilgili küstah sözler sarf eden Macron, Türkiye'nin Libya'da "tehlikeli bir oyun" oynadığını iddia ederek "Tavrımız sert olacak" tehdidinde bulunmuştu.

SONRAKİ HABER