Kuzey Irak'ta geniş çaplı operasyon: Teröristlere ait 460 hedef vuruldu!

Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'e operasyon başlatıldı. Hava harekatına, topçu ve komando birlikleri de destek veriyor. Harekat merkezine bağlanarak askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekatın adının "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" olduğunu duyurdu. Bakan Akar yaptığı açıklamada, teröristlere ait yaklaşık 460 hedefin vurulduğunu bildirdi.

F5HABER F5HABER
Kuzey Irak'ta geniş çaplı operasyon: Teröristlere ait 460 hedef vuruldu!

TSK, Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik kapsamlı bir harekat başlattı. Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Kandil'deki PKK hedeflerinin ateş altına alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hareket merkezine video konferans ile bağlandı. Askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam başlatılan operasyonun adının "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" olduğunu duyurdu.

Kuzey Irak'ta geniş çaplı operasyon: Teröristlere ait 460 hedef vuruldu! - Resim : 1

YAKLAŞIK 460 HEDEF VURULDU

Milli Savunma Bakanı Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nden Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarına katılan birlik komutanlarına hitap etti. Akar, teröristlere ait yaklaşık 460 hedefin vurulduğunu bildirdi.

Akar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

- Metina ve Avaşin-Basyan'daki terör hedeflerine yönelik dün saat 17.40'tan itibaren başlatılan operasyonlara devam edilmektedir.

- Teröristlere ait 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından vuruldu.

Kuzey Irak'ta geniş çaplı operasyon: Teröristlere ait 460 hedef vuruldu! - Resim : 2

Harekata F-16'ların yanı sıra sınırdaki topçu birlikleri ve ileri üs bölgelerindeki ateş destek unsurları katılıyor.

Operasyon öncesi geniş çaplı istihbarat çalışması ve İHA'lar ile görüntüleme yapıldığı bildirildi. 

Komando timleri de daha önceden belirlenen noktalara indirildi. 

Kuzey Irak'ta geniş çaplı operasyon: Teröristlere ait 460 hedef vuruldu! - Resim : 3

MSB: KOMANDOLARIMIZ KUZEY IRAK'TA

Milli Savunma Bakanlığı da bir "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kahraman Komandoları, Kuzey Irak’ta" paylaşımını yaptı.

TSK son olarak 10 Şubat’ta Kuzey Irak’ta Gara bölgesini hedef alan “Pençe Kartal-2” adı verilen harekatı yapmıştı.

CUMHRUBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hareket merkezine video konferans ile bağlandı. Askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam başlatılan operasyonun adının "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" olduğunu duyurdu.

"Karadan ve havadan sığınak-barınak ve mağaraların ateş altına alındığı operasyonda, şu ana kadar çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir" diyen Erdoğan, "Amacımız, güney sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör varlığını tamamen ortadan kaldırmak ve ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmektir. Terörün kökünü kazımakta ve vatandaşlarımızı terör belasından tamamen kurtarmakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kuzey Irak'ta geniş çaplı operasyon: Teröristlere ait 460 hedef vuruldu! - Resim : 4

"TERÖR ÖRGÜTÜNE YER YOK"

Harekatın komşu Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Bu harekat, bölgede barış ve huzurunun tesis edilmesine de önemli katkılar sağlayacaktır. Burada bir kez daha ifade etmek isterim ki, ne Türkiye'nin, ne Irak'ın, ne de Suriye'nin geleceğinde bölücü terör örgütüne ve teröre asla yer yoktur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

"Uluslararası hukuktan doğan haklarımız çerçevesinde, bölgemize kan, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen bu katil sürülerinin kökünü kurutana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kahraman Mehmetçiğimizin başarıyla icra ettiği operasyonlarda azami oranda yerli ve milli savunma sanayii ürünlerimizin kullanılması da bizim için ayrı bir memnuniyet ve iftihar vesilesidir.  Sözlerime son verirken bu operasyonda görev alan Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman personelinin her birini ayrı ayrı alınlarından öpüyor, sizlere muvaffakiyetler diliyorum.Allah yar ve yardımcınız olsun."

SONRAKİ HABER