Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan 'Kutlu Doğum Haftası' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri teşkilatı bir ilmi toplantı yaparak, öyle arzuluyoruz ki Hicri Takvim'e Kutlu Doğum Haftası'nı sabitleyecektir." dedi.

F5HABER F5HABER
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan 'Kutlu Doğum Haftası' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl sabit tarihte kutlanmasına yapılan itiraz ve eleştirleri değerlendirdi.

Bu konuda önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilmi bir toplantı yapacağını belirten Kurtulmuş "Öyle ümit ediyoruz; hicri takvime sabitlenecektir. Bu kararı Diyanet teşkilatımız kendi içine konuşacak, tartışacak. İlmi gerekçeleri, tüm gerekçeleriyle ele alacak. Bunun düzeltileceğini ümit ediyorum. Mevlidi Nebeviye yani Peygamberimizin Mevlit Kandili'ne alternatif bir şey olarak ortaya koyulmuş değil ama böyle bir algı varsa bunun düzeltilmesi için belki 'Hep bahar aylarında olsun' diye düşünülmüş olabilir ama sonuçta Mevlit Kandili nasıl senenin her ayına gelebiliyorsa, oruç gibi onun da öyle olması lazım." dedi.

"ERKEN SEÇİM SÜRATLE GÜNDEMDEN ÇIKMALI"

Erken seçim iddialarına cevap veren Kurtulmuş, "Bunu Türkiye'nin gündeminden süratle çıkarmak lazım. Türkiye'de şu anda güçlü bir şekilde halkın oyunu almış olan, önünde vakti olan bir hükümet var. Dolayısıyla esas meselemiz uyum yasaları üzerine yoğunlaşmaktır. Bir an evvel etkili bir şekilde bu yasaları çıkarmaktır. 65. Hükümet sonuna kadar görevinin başındadır. Bu bir reform hükümetidir, bu bir üretim hükümetidir. Çok sayıda adımlar atıldı. Bunların sonuçlarının alınması için çok yakından takip edilmesi lazım. Zaten 65. Hükümet, hükümet programında ortaya koyduğu hedeflerini gerçekleştirmek için her gün adım atıyor" diye konuştu.

"AB KONUSUNDA MİLLETE GİDERİZ"

AKPM'nin siyasi denetim kararının bağlayıcı olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Bu bir tavsiyedir, bağlayıcı değildir. Kusura bakmasınlar, bu noktada zorlarlarsa Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi biz AB'nin terbiye salonunda bekletilecek bir ülke değiliz. O zaman tekrar millete gideriz sorarız; AB süreci devam etsin mi etmesin mi? AB üyeliğini istiyor musunuz, istemiyor musunuz? Milletimiz ne karar verirse ona göre devam ederiz" diye konuştu.

SONRAKİ HABER