için kaldı

Maliki: Kürdistan bağımsız olamaz

Başbakanlığı döneminde Türkiye düşmanlığıyla tanınan Nuri el Maliki, Türkiye'nin hırslarını gerçekleştirecek güçte olmadığını söyledi. Maliki, sonbaharda bağımsızlığa hazırlanan bağımsızlık Irak Kürt Bölgesel Yönetimine de "Kendi kaderlerini belirlemek için her gün hakları yok. Belki referandum gerçekleştirilebilir, ancak Kürdistan ayrılamaz" mesajını gönderdi.

F5HABER F5HABER
Maliki: Kürdistan bağımsız olamaz

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el Maliki, bağımsızlık referandumu gerçekleştirilse bile Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin (IKBY) bağımsız olamayacağını söyledi.

Maliki " "Kürdistan hukuki anlamda da anayasal anlamda da bağımsız bir devlet olamaz. Kürtler, anayasa referandumunda verdikleri oylarla kendi kaderini belirlediler ve Irak'ın federal bir devlet olduğuna karar verdiler. Kendi kaderlerini belirlemek için her gün hakları yok. Belki referandum gerçekleştirilebilir, ancak Kürdistan ayrılamaz" ifadelerini kullandı.

"ÇOK GÜÇSÜZLER"
Rus sitesi Sputnik'e konuşan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el Maliki, "Türkler, Musul'u Türk (kenti) yapmaya çalışıyor. Bu hayaller, Türkiye'nin bu hırsları… Musul dediklerinde aynı zamanda Erbil, Kerkük ve Süleymaniye de diyorlar. Bu hayalleri gerçekleştirmek için çok güçsüzler bu bir hayal" dedi.

Türkiye'nin Irak sınırına zırhlı araç sevkiyatı yapmasının ardından konuşan İbadi de, "Türkiye'nin Irak'a herhangi bir saldırısı, kendi çöküşlerine sebep olacak" demişti.

SONRAKİ HABER