Kurban Bayramı'nız kutlu olsun

Bugün tüm dünyada Kurban Bayramı sevinci yaşanıyor. f5haber.com ailesi olarak küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan Kurban Bayramınız'ı tebrik ederiz.

F5HABER F5HABER
Kurban Bayramı'nız kutlu olsun

2018 Kurban Bayramı, müslümanlar tarafından idrak edilmeye başlandı. Allah'a yakın olmak için kurban ibadetini yerine getirmek isteyen ve bayrama kavuşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda hangi ibadetlerin yapılacağını merak ediyor. Peki, Kurban Bayramı nasıl geçirilmelidir?

KURBAN BAYRAMI'NDA NELER YAPILMALIDIR?
● Eğer imkan varsa, kurban kesilmelidir.
● Kesilen kurban etleri ihtiyacı olan kimselere dağıtılmalıdır.
● Kurban kesme gücü olmayan kişiler, yardım kuruluşlarına bağışta bulunabilir.
● Bayramda akraba ziyaretleri yapılmalıdır.
● Çocuklar sevilmeli ve sevindirilmelidir.
● Bolca sohbet etmek, insanlarla olumlu iletişim kurulmalıdır.
● Küsleri barıştırmak veya küs olunan insanlarda barışmak gerekmektedir.
● Allah'a verdiği nimetlerden ve imkanlardan ötürü şükretmek gerekmektedir.
● Mezarlıklara ziyaretlerde bulunulmalıdır.
● Huzurevlerinde yaşayan yaşlılar ziyaret edilmelidir.
●Bayram namazı nasıl kılınır

KURBAN NE DEMEKTİR, HÜKMÜ NEDİR?
Sözlükte yaklaşmak, Allâh'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.
Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.
Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman'ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.
Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

SONRAKİ HABER