KPSS'de Osman Hamdi Bey damgası: Kaplumbağa Terbiyecisi mi Kur'an Okuyan Kız mı?

Bugün gerçekleştirilen KPSS sonrasında Türk resim sanatının öncü ismi Osman Hamdi Bey gündem oldu. Bir soruda ünlü ressamın en bilinen eseri 'Kaplumbağa Terbiyecisi' yerine rekor fiyata satılan 'Kur'an Okuyan Kız' tablosunun sorulması adayları şaşırttı.

F5HABER F5HABER
KPSS'de Osman Hamdi Bey damgası: Kaplumbağa Terbiyecisi mi Kur'an Okuyan Kız mı?

Bugün yapılan KPSS'nin Lisans Genel Kültür ve Yetenek oturumunda sorulan sorular arasında Osman Hamdi Bey'in rekor fiyata satılan 'Kuran Okuyan Kız' tablosu vardı. Sınavın ardından sosyal medyada en çok merak edilen konulardan biri de Osman Hamdi Bey ve sorulan tablosu oldu. 

Sınavda Osman Hamdi Bey’in 6.3 milyon sterline satılan eseri soruldu. Sınava girenlerin büyük çoğunluğu bu soruya, Osman Hamdi Bey'in en bilinen eseri olan 'Kaplumbağa Terbiyecisi' yanıtını verdi. Doğru cevap ise 'Kuran Okuyan Kız' isimli tabloydu. 

Türk resim sanatının öncülerinden Osman Hamdi Bey'in 1880 yılında yaptığı 'Kuran Okuyan Kız' tablosu Eylül 2019'da Londra'da Bonhams Müzayede Evi'nde 6.3 milyon sterline alıcı buldu, 'Türkiye'nin en pahalı tablosu' unvanını aldı. 

Ressamlığın yanı sıra ilk Türk arkeoloğu kabul edilen ve maliyeci, ziraatçı ve diplomat da olan Osman Hamdi Bey'in 'İstanbul Hanımefendisi' isimli eseri de Viyana'da 1.5 milyon euro'ya, 'Yeşil Cami'de Kuran Dersi' tablosu ise aynı gün Londra'da 4 milyon 640 bin sterline alıcı bulmuştu.

 

 

SONRAKİ HABER