için kaldı

Koronavirüsü yenen genç beyin cerrahı hayatını kaybetti

Bir hafta önce koronavirüs tedavisi tamamlanan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doktor Ahmet Akbaş yaşamını yitirdi. İstanbul Tabip Odası konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akbaş'ın bilinen ek bir sağlık sorunu bulunmadığını ani ölümünün Covid-19 hastalığının komplikasyonları ile ilişkili olabileceğini belirtti.

F5HABER F5HABER
Koronavirüsü yenen genç beyin cerrahı hayatını kaybetti

Koronavirüse yakalanan 30 yaşındaki Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Akbaş, 14 gün evinde izolasyondaydı.

Testleri negatif çıkınca 1 Ekim'de görevine dönen Akbaş, hayatını kaybetti.

2013 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan Dr. Ahmet Akbaş, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahı olarak görev yapıyordu.

Genç doktorun kesin ölüm nedeni Adli Tıp raporuyla belli olacak.

TTB'DEN TAZİYE MESAJI

Türk Tabipleri Birliği (TBB) de genç doktorun vefatı sonrası Twitter'dan taziye mesajı paylaştı.

Mesajda ''Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi'nde çalışan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Ahmet Akbaş'ı Covid-19 izolasyonunun ardından kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına baş sağlığı dileriz'' ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL TABİP ODASI'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Tabip Odası’nın konu ile ilgili açıklaması ise şöyle:

''Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız Covid-19 nedeniyle, hafif semptomlarla geçen 14 günlük izolasyonun ardından yeniden çalışmaya başlamıştı.

Dün akşam (6 Ekim 2020) mesai sonrası poliklinik (sürtime) hizmeti veren Dr. Ahmet Akbaş kendisi gibi hekim olan eşinin de evde bulunduğu sırada gece ani olarak yaşamını yitirdi.

KOMPLİKASYON ŞÜPHESİ

30 yaşında, önceden bilinen ek bir sağlık sorunu bulunmayan genç bir hekimin ani ölümünün, Covid-19 hastalığının komplikasyonları ile ilişkili olabileceğini düşünüyoruz. Otopsi sonucunda elde edilecek bilgiler bu konuda daha net değerlendirme yapılmasına olanak sağlayacaktır.''

SONRAKİ HABER