Koronavirüs ne kadar sürecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin ısrarlı "Koronavirüs ne kadar sürecek?" sorularına yanıt verdi. Koca, "Biz ne kadar kurallara ve temasa dikkat eder, kendimizi izole etmeye zorlarsak bu süreç o kadar kısa sürer." dedi.

F5HABER F5HABER
Koronavirüs ne kadar sürecek?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.

Koronavirüs salgınının ne kadar süreceğiyle ilgili soruya yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, "Biz ne kadar kurallara ve temasa dikkat eder, kendimizi izole etmeye zorlarsak bu süreç o kadar kısa sürer." ifadelerini kullandı.

"İKİ VAKAMIZI TABURCU ETTİK"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Özellikle erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu. Toplam 26 hastamız iyileşti" ifadelerini kullandı.

"83 MİLYONUN TEST YAPTIRMASI GEREKMİYOR"

"Özellikle kontrollü yaşam nasıl olabilir, minimal temas nasıl sağlanabilir, bu anlamda da bir çalışma yapılıyor olacak" diyen Bakan Koca, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"83 milyonun test yaptırması gerekmiyor, dünyada herkesin test yaptırması diye bir uygulama yok. Testi ancak hekim uygun görürse yaptırır olabilmeliyiz. Herkes, bu virüsü taşıyor olduğunu, bunu birilerine bulaştırabileceğini düşünerek davranmalı.

Hiçbir test ücret karşılığı yapılsın istemiyoruz. Ne bakanlık ne üniversiteler herhangi bir ücret almak durumunda değiller"

SONRAKİ HABER