için kaldı

Konya'da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü! Pilot şehit oldu

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde NF-5 model eğitim uçağı düştü. Bu Türk Yıldızları'nın ikinci şehidi olarak kayda geçti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada uçağın pilotunun şehit olduğu duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

F5HABER F5HABER
Konya'da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü! Pilot şehit oldu

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde NF-5 tipi askeri gösteri uçağı düştü. Kazanın ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerine ait NF-5 uçağının pilotunun yaşamını yitirdiği bildirildi.

AA'nın aktardığına göre, Karatay ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi'nde boş alana uçak düştüğü ihbarı üzerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye gönderildi. Jandarma ekipleri, bölgede güvenlik tedbiri aldı.

Milli Savunma Bakanlığı, eğitim uçuşu yapan Türk Yıldızları'na ait NF-5 uçağının saat 14.15'te Konya'da düştüğünü açıkladı.

Kazada pilot yüzbaşı şehit oldu. Bu Türk Yıldızları'nın ikinci şehidi olarak kayda geçti. 

Daha önceden 13 Mart 2012 yılında meydana gelen kazada pilot Yüzbaşı Ümit Özer hayatını kaybetmişti. Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Türk Yıldızları; 8 pilot, 1 basın ve halkla ilişkiler subayı, değişik branş ve görevlerde 7 filo astsubayı ile 2'si subay 35'i astsubay ve 1'i uzman çavuş olmak üzere 38 bakım personelinden oluşuyor. 

Konya'da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü! Pilot şehit oldu - Resim : 1

PİLOT YAŞAMINI YİTİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada ise, görevli pilotun hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Olay yerinden ilk görüntüler:

Konya'da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü! Pilot şehit oldu - Resim : 2

Olayla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, şunları söyledi:' Benim gördüğüm kadarıyla arama kurtarma helikopterimiz var orada. İtfaiye ekipleri var. Acaba burada kaç metre irtifadan düştü henüz daha tam net bir bilgi yok. Pilot atladı mı? Atladı ise paraşüt açıldı mı? Yangın söndürüldü mü konu hakkında bir bilgi yok.

Konya'da Türk Yıldızları'na ait uçak düştü! Pilot şehit oldu - Resim : 3

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Şehit olan Türk Yıldızları'na ait uçağın pilotu için Cumhurbaşkanı Erdoğan, başsağlığı mesajı yayımladı. 

Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

''Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim.

Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum.''

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Konya'da eğitim uçuşu sırasında meydana gelen kaza sonucu şehit olan Pilot Yüzbaşımıza Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!" dedi.


TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN BAŞSAĞLIĞI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın şehit pilotuna Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." dedi.

Gösteri uçuşuna nasıl hazırlanıyor?

Konya üssü Türkiye'nin Eskişehir'den sonra en büyük üslerinden bir tanesi, bombardıman filomuzun görev yaptığı bir birliktir. Çiğli'deki uçuş eğitimini bitiren teğmenlerimiz, harbe hazırlık eğitimi için Konya'ya gelip burada uçarlar. Burası kartalların yuvasıdır. Bir de bu üssü önemli yapan özelliği NATO uçaklarının burada bulunmasıdır. Bir husus da akrobasi timlerimiz burada. Burada iki filo var birisi Solotürk'ün F-16 gösteri timi var.

Türk Yıldızlarının F-5 tipi savaş uçağıdır. Bu uçakların görevleri akrotim görevidir. Dünyadaki bütün akrotimlerde bu kazalar yaşanabilir yaptıkları hareketler de anlıktır.''

SONRAKİ HABER