Kısmi seferberlik nedir? Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor?

Rusya kısmi seferberlik ilan etti. Tüm dünyanın gözü bir anda Vladir Putin'in açıkladığı kısmi seferberlik ilanına çevrildi. Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere, Rusya'nın kısmi seferberlik ilanının Ukrayna'da başarısızlık ve zayıflık ifadesi olduğunu bildirdi. Peki kısmi seferberlik ne demek? Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor?

F5HABER F5HABER
Kısmi seferberlik nedir? Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor?

Rusya- Ukrayna savaşında yeni hamle Rusya'dan geldi. Rusya kısmi seferberlik ilan ettiğini duyurdu. Putin’in kısmi seferberlik çağrısına tepki yağdı. Peki seferberlik ne demek? Rusya neden kısmi seferberlik ilan etti? Putin'in yaptığı açıklama ne anlama geliyor? Kısmi seferberlik kimleri kapsıyor?

Kısmi seferberlik nedir? Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor? - Resim : 1

RUSYA'NIN KISMİ SEFERBELİK İLANI NE ANLAMA GELİYOR?

Rusya'nın kısmi seferberlik ilanı ile ilgili açıklama yapan Vladir Putin şunları söyledi; "Sadece şu anda yedekte bulunan ve her şeyden önce orduda görev yapmış, belirli askeri uzmanlıklara ve deneyime sahip olan vatandaşlar, kısmi seferberlik çağrısına tabi olacaktır. Askeri göreve çağrılanlar, birliklere gönderilmeden önce özel askeri harekat deneyimi dikkate alınarak mutlaka ek askeri eğitimden geçecek" ifadelerini kullandı.

Kısmi seferberlik nedir? Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor? - Resim : 2

SEFERBERLİK NEDİR?

bir ülkenin silahlı kuvvetlerini savaşa hazır duruma getiren, ülkenin ekonomisini, yönetimini savaş gereklerine uyacak duruma sokan hazırlıkların ve önlemlerin tümü anlamına gelir.

Kısmi seferberlik nedir? Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor? - Resim : 3

KISMİ SEFERBERLİK NEDİR?

Kısmi seferberlik, ülkenin bir ya da daha çok bölgesinde uygulanan ve tüm güç ve kaynakların kullanılmasını gerektirmeyen seferberlik anlamına geliyor. Yani ülkenin bir veya birden fazla bölgesinde uygulanan ve bütün güç ve kaynakların kullanılmasını gerektirmeyen seferberliktir. Kısmi seferberlik ilanı halinde, seferberlik ilan edilen bölgeler dışında görev verilecek personel, mal ve hizmetlere de yükümlülük uygulanabilir.

Kısmi seferberlik nedir? Rusya'nın kısmi seferberlik ilan etmesi ne anlama geliyor? - Resim : 4

ÜÇ ÜLKEDEN UYARI GELDİ

Rusya sınırındaki Avrupa Birliği üyeleri olan Letonya, Litvanya ve Estonya, Moskova'nın asker seferberliğinden kaçan hiçbir Rus'a sığınma vermeyeceğini duyurdu.

Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Reinsalu, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Bir kişinin Rusya'da vatandaşlık görevini yerine getirmeyi reddetmesi, başka bir ülkeye sığınma hakkı verilmesi için yeterli gerekçe oluşturmuyor." dedi.

SONRAKİ HABER