Binali Yıldırım'dan canlı yayında flaş açıklamalar

CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'dan gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar.

F5HABER F5HABER
Binali Yıldırım'dan canlı yayında flaş açıklamalar

İşte Yıldırım'ın Ahmet Hakan'ın sorularına verdiği yanıtların satırbaşları...

OYLARIN YENİDEN SAYILMASINI İSTEDİK

Tüm bu silsileyi takip ederek itirazlarımızı yapmaya başlayınca bazı anormal bulgulara rastladık, olağandışı. Bunları gördükten sonra burada seçimin bir şaibe ile karşı karşıya kaldığı fikri güçlendi. AK Parti teşkilatı ve şahsım olarak öncelikle biz iptal ya da seçimin tekrarı fikrine itibar etmedik. Bizim başlangıçtaki alternatifimiz değildi. İlk etapta oyların tamamının yeniden sayılmasını istedik.Seçim yenilemenin oy verecek insanların yaşamını olumsuz etkiliyor, programlarını değiştiriyor. Bir de maliyeti var. Öyle ya da böyle, kafalardaki soru işaretlerini ortadan kaldırmak hem oy verenin hem de kazanan ya da kaybedeni rahatlatmak adına buna ihtiyaç var dedik.

OYLARIN YARISI GERİ DÖNDÜ

İşin sonunda yeniden sayılan 850 bin oyun sonucu bizim kazanımızız 15 bin. Aradaki fark 13 bin 729'a düştü. Önceden rakip adayının açıkladığı rakam 29 bin 408, YSK'nın açıkladığı rakam 27 bin civarındaydı. Sayımdan sonra fark 13 bin 729'a geldi. Oyların yarısı geri döndü demektir bu. İstanbullular ne olduğunu bilsin istiyorum. 850 bin oyda siz 15 binin üzerinde oy kazanıyorsanız, geri kalan yüzde 90, yani 8.5 milyon oy kullanılmış İstanbul'da... 850 bini düştüğümüzde geriye 7 milyon kalıyor. Bu oy yüzde 90'a geliyor. Hepsini say gerçek ortaya çıksın. Bu yol kapandıktan sonra, sonuç alamayınca önümüzde tek bir seçenek kaldı, YSK'ya olağanüstü başvuru hakkımızı kullandık.

96 SANDIK BAŞKANI CHP ÜYESİ

Kim çaldı? Bunun ortaya çıkarılmasını da biz istiyoruz. Bizim de ortaya çıkarılmasını istediğimiz bu. Ama kimin çaldığını YSK görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Anadolu Savcılığı da suç duyurusunda bulundu. Sorumlular ortaya çıkacak. (CHP çalmış olmuyor o halde) Gayet tabi. Orada partiden görevliler de var.Öylesine garip durumlar var ki. İnsan hayrete düşüyor. Görevlendirilen sandık başkanları 96 tane CHP'nin üyesi. Katiyen olamaz. Resmi üye. Ayrıca 3 bin 389 sandık kurulu başkanı birinci derece akrabaları sandık kurulunda görev almış. Daha başka bir sürü şey var. Yaklaşık 20 bin. 60 bin civarında görevlendirme var, bunun 3'te 1'i kanuna uygun olmayan. Kamudan ihraç edilen, görev almasında sakıncalı olmayanlar 42 bin. Geriye kalan 19 bin 742 sıkıntılı.

KISACA ADAMLAR SAĞLAM ÇALMIŞ

Farketmesek ne olurdu? Görevli görmedi, uyudu, bilemedi. Tamam hata yapmış olabilir, eyvallah. Bu hırsızlığı mübah mı gösterecek? Birisi girdi bir dükkana kasadan 100 bin TL'yi aldı çıktı, çıkarken farkettiler döndü getirdi parayı yerine koydu. 'Ne var diyor, 100 bin eksikti şimdi 100 bin'ini getirdik koyduk' dese bunun adı hırsızlık olmayacak mı? Üstüne gidiyoruz tespit ediyoruz. Kısaca adamlar sağlam çalmış.

KİM TEPKİ VERİYORSA ADRES ORASI

(Sağlam çalmışlar derken CHP'yi mi işaret ediyorsunuz?) Eğer bu işe kim tepki veriyorsa, alınganlık yapıyorsa adres orasıdır. Ben isim vermiyorum, olayı anlatıyorum. Biz oy çalınmasını hırsızlığı tespit ettik. Oyların bir kısmını kurtardık, diğer kısmını kurtarmaya CHP engel oldu. CHP neden engel oldu? Engel olduklarına göre bir bildikleri var. Ben de bu kadar söylüyorum. Endişeleri yok idiyse o zaman bu şaibeleri bir ithamları ortadan kaldırmanın en güzel yolu oyların tümünün sayılmasıydı. Buna neden engel oldunuz? Her ne hikmetse bizimki yanlış yazılıyor.

Vatandaş oyunu vermiş. CHP'li seçmen de AK Partili de Saadet Partili de Vatan Partili de... Oy verenlerin suçu yok. Oy verdi geldi evine. Ondan sonra yapılan işlemleri yapanlar bu işin sorumlusudur. Onu söylemeye çalışıyorum.

İMAMOĞLU'NA CEVAP

Bizim güzel bir sözümüz vardır: Üslub-ı beyan ayniyle insan.

SANATÇILARA SİTEM

Sanatçılar toplumumuzun ortak değeridir. Biraz gönlüm kırıldı. Bizim ne eksiğimiz var canım. İstanbul'da 1 asırdır yapılamayan projeleri yapmışız. Yaşın ondan büyük ama deneyimliyim. Bunlar bir anlam ifade etmiyor mu? Bu kadarcık da bir sitemim olsun.

SONRAKİ HABER