Adalet Bakanı: Çocuklara cinsel istismarda kimyasal hadım gündeme gelebilir

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda kimyasal hadımın 2-3 gün içinde gündeme gelebileceğini söyledi.

F5HABER F5HABER
Adalet Bakanı: Çocuklara cinsel istismarda kimyasal hadım gündeme gelebilir

Çocuklara yönelik istismar haberlerinin peş peşe gelmesi ve bu konuda kampanyalar başlatılmasının ardından hükümet harekete geçti. Hükümet bu konuyla ilgili bakanlardan oluşan bir komisyon kurdu. yapılacak düzenlemelere ilişkin açıklama ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den geldi. Bakan Gül, "Çocuk istismarcılarana karşı kimyasal hadım da gündeme gelecek" dedi.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Hadım da dahil konu görüşülecek" dedi.

BAHÇELİ DARAĞACI KURULSUN DEMİŞTİ
Grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli de şunları söylemişti "Sapıklığın yeşerdiği sosyal bünye süretle tedavi edilmelidir. Bunlara hayat haram edilmeli, günyüzü ise ilelebet karanlığa dönüştürülmelidir. Yasal düzenlemeler şu ana kadar sonuç vermemiştir. Şiddet devam etmektedir. Bu selin önüne geçmezsek, meçhul akıbetlere sürüklenmemiz kaçınılmazdır. BM tarafından 20 Kasım 1989'da onaylanan Çocuk Hakları Sözleşmesi bir insan hakları belgesidir. Türkiye 1990'da imzalamıştır. Zararlı etkilerden istismar ve sömürüden korunma hakkı insanlık vicdanının teminatı altındadır. Kim ki çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa ya anasından doğduğuna pişman edilmeli, ya da kurulacak bir dar ağacında boğazına yağlı urgan geçirilmelidir."


Cinsel saldırı suçlularına 'kimyasal hadım' olarak da adlandırılan ilaçla tedaviyi de içeren "Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlarda Hükümlü Olanlara Uygulanacak Tedavi ve Diğer Yükümlülükler Hakkında Yönetmelik", 26 Temmuz 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Ancak Ağustos 2017'de, Danıştay 10. Dairesi, cinsel suçlarda faillere 'kimyasal hadım' uygulanabilmesini öngören yönetmelik için açılan davada, durdurma kararı vermişti. Tedavi tanımının muğlak kaldığını belirten Danıştay, vücut bütünlüğüne yönelik düzenlemelerin ancak kanunla yapılabileceğini vurgulamıştı.

KİMYASAL HADIM YÖNTEMİ NEDİR VE NASIL UYGULANIR?

Kimyasal hadım yönteminde diğer hadım şekillerinde olduğu gibi penis ve testisler kesilmiyor. Kimyasal hadım yönteminde çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan hadım etme işleminde mahkumlara belirli aralıklarla ilaç veriliyor. Haplar ve iğneler sayesinde cinsel saldırı suçunda bulunan suçlunun testosteron hormonu azaltılıyor ve cinsel isteği ortadan kaldırılıyor.

DÜNYADA KULLANAN ÜLKELER

Türkiye'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kimyasal hadım; Birleşik Krallık, Polonya, Moldova, Estonya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Hindistan, İsrail, Rusya, Güney Kore gibi ülkelerde yakın zamanlarda çeşitli cinsel saldırı vakalarında kullanıldı.

SONRAKİ HABER