için kaldı

İYİ Parti, Samsun'daki devlet törenine katılmayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın 19 Mayıs davetini reddetti. Kutlamalara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davet edilmiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu'nun Samsun'daki kutlamalara katılacağını duyurmuştu.

F5HABER F5HABER
İYİ Parti, Samsun'daki devlet törenine katılmayacak

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı'nın yaptığı açıklamaya göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Samsun'da olacak ama resmi kutlamaya katılmayacak.

Açıklamada, "Davetin 19 Mayıs'a üç gün kala iletilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır" denildi ve şu ifadelere yer verildi:

Kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919'da atılan Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ciddiyeti, hafife alınabilecek bir konu değildir.

Bazı siyasi hesaplarla, alelacele yapılan davetin, binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine bina edilmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100 yıla yaklaşan devlet geleneğiyle örtüşmediğini düşünüyoruz.

Siyasi iktidarın bir gösterisi gibi planlanan bir tören de olsa, yapılan davete teşekkür ediyor, ancak İYİ Parti olarak, çok önceden hazırlanıp ilan edilen programlarımız gereği, katılamayacağımızı ilan ediyoruz.

İYİ Parti olarak Samsun'da, siyasi hesap ve mecburiyetten giden iktidarla değil, yüreğiyle giden milletimizle bir arada olacağız.

19 Mayıs 1919'un 100. yılında Samsun'da yapılacak kutlamalara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davet edilmiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu'nun Samsun'daki kutlamalara katılacağını duyurmuştu.

SONRAKİ HABER