için kaldı

Kılıçdaroğlu'dan Enis Berberoğlu'nun aldığı cezaya ilişkin değerlendirme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kararı partisinin grup toplantısı sırasında kürsüdeyken öğrendi. Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen hapis cezasını asla kabul etmediklerini belirterek, "Enis kardeşim hiç üzülme. Adımın Kemal olduğu kadar eminim, bu yargılama sürecinden mutlaka beraat edeceksin." dedi.

F5HABER F5HABER
Kılıçdaroğlu'dan Enis Berberoğlu'nun aldığı cezaya ilişkin değerlendirme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun aldığı 5 yıl 10 aylık hapis cezasına değinen Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu'na 5 yıl 10 ay hapis cezası verilmiş bunu asla kabul etmiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Enis kardeşim hiç üzülme, sen bu yargılama sürecinden mutlaka ama mutlaka beraat edeceksin. Biz bunu biliyoruz" diye konuştu.

ABD'yi de PYD/PKK terör örgütüne verdiği destek üzerinden eleştiren CHP lideri, "ABD'nin terör örgütüne silah vermesi asla ve asla kabul edilemez. Bir devletin terör örgütünü desteklemesi kabul edilemez. Bizimle müttefiklik ilişkilerinizi sürdürecekseniz bunu kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, iktidara da bir çağrıda bulunarak bu konuda alınacak her kararı destekleyeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"21. yüzyılda gazetecilerin eline kelepçe vurmak insanlık ayıbıdır. Sen misin yazı yazan kalem oynatan deyip gazetecilerin eline kelepçe vurup mahkemeye çıkarırsanız... Kimse endişe etmesin bu gazetecilerin yanındayız. Bugün Enis Berberoğlu yargılanıyor. Nasıl bir sonuç çıkacak bekliyoruz. Elde hiçbir somut belge döküman yok. Bir merkezden alınan talimatla Enis Berberoğlu esir konumunda.

Man Adası belgelerini açıklamıştım. Kaçtı cevap vermedi. Bunların tamamı sahte dedi sonunda. Seni önüne gelen herkes kandırır ama bu gariban kardeşini kimse kandıramaz. Biz kimsenin oyuncağı ve maşası olmayız. Savcılığa verdik. Savcı diyor ki verilen belgelerle MASAK'ın araştırdığı belgeler aynıdır. Şimdi soruyorum, istifa edecek misin? Biz 50 sefer araştırmadan konuşur muyuz?

Seni her önüne gelen aldatır, ilkokul mezunu çocuk bile aldatır. Memleketin ekonomisi perişan vaziyette. Gel çık karşıma diyorum, çıkmıyor. Korkuyor. Neden çıkmıyor biliyor musunuz? Her firavunun bir Musa'sı vardır. Bu firavunun da Musası benim. 1 milyon 293 bin vatandaşımız bankalar tarafından borçlarını ödeyemedikleri için kara listeye alınmış durumda. Bir kararname çıkart faizi sıfırla. Yaparsan gelip saraya seni kutlayacağım. Yapamaz, çünkü yakasını tefecilere kaptırmış durumda. Borç para lazım, yoksa ekonomi dönmüyor tefecilere hizmet eden bu iktidardır. Bu mantıkla gidildiği sürece enflasyon tek haneli rakama inmez. Sadece İstanbul'da bir milyonun üstündeki hanenin suyunu ve doğalgazını kestiler.

Kerkük'te Türkmenler sistemli bir şekilde öldürülüyor. En son ocakta 2 değerli Türkmen lider öldürüldü. Hükümetten bir laf duydunuz mu? Recep Bey bir şey söyledi mi, haberi bile yoktur. Bunları dile getiren kim, biziz. Bunlara sahip çıkan kim, biziz, Suriye'deki Türkmenlere sahip çıkan kim, biziz. Çünkü biz halkın partisiyiz, milletin çıkarlarını koruruz.

Bir devleti güçlü kılan ekonomisidir. Ekonomi güçlüyse yakanızı tefecilere kaptırmadıysanız güçlüsünüzdür. Herkes çalışacak, herkes üretecek. Herkes Türkiye'nin üretiminden ve gücünden bahsetmeli.

Ordumuzun Afrin'de yaptığı harekatı destekledik, ilk günden itibaren. Afrin'de zor şartlarda mücadele ediliyor. Bu mücadele Erdoğan'ın mücadelesi değildir. Ordu hepimizin ordusudur. Bunu adı vatani görevdir, parti görevi değil. Şimdi siz vatani görevi parti görevine dönüştürmek istiyorsunuz. Buna izin vermem, kusura bakma.

Son 15 yılda Türkiye'nin DNA'sı ile oynandı, ordu ve milli eğitimde. Darbeyi kim yaptı, FETÖ'nün ordu içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı terörist diye hapse attılar. Hangi şerefsizler terörist diye hapse attı. Kalkmış bana şeref ve namustan bahsediyor. Şeref ve namus yoksunu şeref ve namustan bahsedemez.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 kuvvet komutanı istifa etti. Terörle mücadele edecek orduya müdahale etmeyin dediler. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıran adamdan kahraman mı olur? Dünyanın en korkak adamıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en korkak adamıdır. Bir insan kendi toprağından kaçar mı? Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD ile işbirliği mi yaptın yoksa korktun mu?

Afrin operasyonundan önce muhataplarıyla görüşen Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı vardır. Siyaset devreye girmemiştir. Afrin operasyonu devletin operasyonudur, bir partinin değil. Bu ikisi Türkiye'nin bekası için operasyonun gerekliliğini anlatmışlardır. Devleti yönerenlerin birinci görevi adaleti sağlamaktır. Adalet yok. Devleti yönetenler millete hesap vermeli. Veriyorlar mı? Vermiyorlar.

PYD ile ilgili soru sormuştum. Bizi suçluyordu. Ağzımızdan çıkan belli. Benim bildiğim insanlar kulaklarıyla dinler. Sen kulağınla dinlemiyorsan ben ne yapabilirim. PYD Yargıtay kararına rağmen Ankara'ya davet edildi. Terör örgütü lideri oturdu konuştu. PYD'nin liderine hem yardım hem yataklık yaptılar. Dava açsana hakkımda. Bekledim dava açamıyor. Açarsa ne olacak? Rezil olacak. Dut yemiş bülbüle dönüyor bu soruları duyunca. Seni dut yemiş bülbüle döndüreceğim.

Ben bunları söyleyince Recep Bey ve ekibi saldırıyor. Bana saldıranların başında PKK geliyor. Artvin'de saldırdı, bir askerimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. FETÖ terör örgütü de bana saldırdı. Hakkımdaki fezlekelerin büyük kısmı onun adamları tarafından düzenlendi. Rıza Sarraf bana saldırdı. Bütün kirli çamaşırlarını ortaya koyduk. Recep Bey Rıza Sarraf aleyhine bir tek cümle kullanmış değil. Avukatlarını görevlendirdi, yüzlerce dava açıldı. El Nusra da bize saldırdır. Recep Tayyip Erdoğan da bize saldırdı. Kiminle mücadele edeceğiz. Siz işbirliği mi yaptınız, nedir bu saldırı.

Kemal'in takımız zaten Afrin'de. Onun adı Mustafa Kemal'in ordusudur. Orduyu kendi ordusu zannediyor. Benim oğlum asker. Benim oğlum askerden kaçmadı, çürük raporu almadı. Çocuklarını askerden kaçıran adam milliymiş. Oğlunu askerden kaçıran adam gayrimillidir."

SONRAKİ HABER