için kaldı

Kanser tedavisi olmak için yurt dışına gitmek isteyen Savaş'ın pasaportu verilecek

Kanun Hükmünde Kararname ile görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Haluk Savaş'ın, mahkeme kararına rağmen reddedilen pasaport başvurusu ile ilgili açıklama yapıldı. Valilik, Savaş'a pasaportunun verileceğini duyurdu. Savaş'a pasaport verilmesi için geçtiğimiz günlerde bir kampanya başlatılmış ve konu Meclis gündemine taşınmıştı.

F5HABER F5HABER
Kanser tedavisi olmak için yurt dışına gitmek isteyen Savaş'ın pasaportu verilecek

Haluk Savaş'a ve eşine pasaport düzenleneceğini Adana Valiliği yaptığı açıklamayla duyurdu. Yazılı açıklamada basında ve sosyal medyada yer

alan haberlerin ardından bilgi verme gereği duyulduğu belirtildi ve şöyle denildi:

"Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında yer alan "Yurt dışında kanser tedavisi olmak isteyen KHK'lı Prof. Dr. Haluk Asuman SAVAŞ'ın pasaport başvurusu mahkeme kararına rağmen reddedildi" başlıklı haberle ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına 15.05.2019 tarihinde Valiliğimizce yapılan açıklamaya ek basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Yapılan değerlendirme sonucunda adı geçen şahıslara 5682 Sayılı Pasaport Kanunun 22. maddesi gereğince zaruri haller kapsamında pasaport düzenlenecektir."
Kanser tedavisi olmak için yurt dışına gitmek isteyen Savaş'ın pasaportu verilecek - Resim : 1

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü'nde görevli Savaş, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilip pasaportuna el konulmuştu. Yargılandığı davada beraat edince yurt dışı yasağının kaldırılmasına rağmen Savaş'ın pasaportu iade edilmemişti. Profesör pasaportu iade edilmediği için kanser hastalığının tedavisi için yurt dışına çıkamıyordu.

Haluk Savaş bu durumu Twitter'dan yaptığı paylaşımlarla duyurmuştu.
SONRAKİ HABER