Kalbine yenilen Muhammed’in mezar taşına "Hay’canların abisi" yazıldı

AVCILAR'da liseye gitmeye hazırlanırken, çok sevdiği sokak hayvanları için sürekli çalışan ve kendisini" hay'can sever" olarak nitelendiren ve 'aort yırtılması' sonucu yaşama veda eden 14 yaşındaki Muhammed Ali Yürekli'nin mezar taşına 'Hay'canların abisi' yazıldı.

F5HABER F5HABER
Kalbine yenilen Muhammed’in  mezar taşına "Hay’canların abisi" yazıldı

AVCILAR'da liseye gitmeye hazırlanırken, çok sevdiği sokak hayvanları için sürekli çalışan ve kendisini" hay'can sever" olarak nitelendiren ve 'aort yırtılması' sonucu yaşama veda eden 14 yaşındaki Muhammed Ali Yürekli'nin mezar taşına 'Hay'canların abisi' yazıldı.

Avcılar Kent Konseyi'nde de sokak hayvanları için aktif olarak çalışan, işçi bir baba ile ev kadını annenin iki çocuğundan biri olan Yürekli sınıfını her yıl takdirle geçtiği için özel bir okulda burslu eğitim görüyordu. Liseye gitmeye hazırlanan Muhammed Ali Yürekli geçen Mayıs ayında fenalaşırken kaldırıldığı Kartal Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kurtarılamamıştı.

Derslerinden artan zamanlarında Avcılar'daki sokak hayvanları için uğraşan, Avcılar Belediyesi'nin Hayvan Barınağı'na sık giderek oradaki hayvanlarla ilgilenen ve belediye görevlilerinden aldığı yemleri 'Hay'can' olarak nitelendirdiği havyanlara veren Yürekli'nin ölümü yakınlarını ve hayvanseverleri üzdü.

Cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilen hayvanları 'can' olarak gördüğü için onları 'hay'can' olarak nitelendiren Muhammed Ali Yürekli'nin annesi Selma Selin Yürekli, onun baktığı sevimli dostları her gün elleriyle beslemeye çalışıyor. Bir grup hayvanseverin başlattığı kampanya sonucu Avcılar Belediyesi'nin Gümüşpala Mahallesi'nde adına park oluşturma kararı aldığı Muhammed Ali Yürekli'nin annesi yaşıyormuşçasına her gün oğluna sosyal paylaşım sitesinde günü anlatan mektup yazarken, aradan geçen 6 aya rağmen acının etkisinden kurtulamadı. Oğlunun mezar taşını bizzat hazırlayan ve 'Hay'canların abisi' diye yazdıran Selma Selin Yürekli, şunları yazdı:

“Yanına geldiğim günün akşamı bir heyecan sarıyor sabahı sabah ediyorum. Yanlız bugün gelmemin amacı mezar taşını taktırmak, senin orda olduğunu kanıtlamak bir nevi inanmak istemediğim gerçekleri kabul etme günüydü. Hepimiz için zor acı sıkıntılı bir gün oldu. Alişim veteriner olacaktın bu yazıyı kliniğin kapısına koyduracaktık ne kadar da yakışırdı sana beyaz önlük. Birçok canı kurtarırken hayal ettim seni bu gün. Kadere bak ki benim tabelana yakıştırdığım yazıyı mezarın taşına yaptırdık ne kadar acı dayanılması zor aşılması imkansız hiçbir insanın yaşamak istemeyeceği bir durumdu bizim bugün yaşadığımız.. Alim senin gitmen hayata bakışımı tümüyle değiştirdiği gibi dostluklara daha çok önem vermeye hay'canlara daha çok bağlanmaya başladım. Teşekkür ediyorum oğlum bana bu yaşımda olmama rağmen şimdiye kadar öğrenemediğim şeyleri öğrettiğin ve hala öğretmeye çalıştığın için."

(FOTOĞRAF)

(DHA - İhsan DÖRTKARDEŞ)
SONRAKİ HABER