için kaldı

Türkiye 7.7 ve 7.6 ile sarsıldı! Maalesef can kaybı sürekli artıyor

Kahramanmaraş'ta dün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Binlerce bin çöktü çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede vatandaşlardan hasarlı binalara girmemesi isteniyor.

F5HABER F5HABER
Türkiye 7.7 ve 7.6 ile sarsıldı! Maalesef can kaybı sürekli artıyor

Gece saat 04.17'de Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kayseri, Malatya, Ankara, Diyarbakır, Gaziantep'te de hissedildi. Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı ilk açıklamada "İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir." dedi. İçişleri Bakanı Soylu ise, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır' diye konuştu. Depremin acı bilançosu her saat artıyor.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI ARTIYOR
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 6 bin 217 bina yıkıldı, şu ana kadar 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 6 bin 217 bina yıkıldı, şu ana kadar 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Ayrıca yapılan açıklamada, "Tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmektedir. Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi koordinasyon sağlamak üzere görevlendirilmiştir" denildi.

Öte yandan, AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar yaptığı açıklamada, "Tsunami ile ilgili yanlış bilgiler var. Tsunami denizden gelen depremler ve karadan 100 km içeride olan yerlerde olabiliyor. Her iki Büyük depremden sonra herhangi bir tsunami etkisinin olmadığını söylemek istiyorum" diye konuştu.

Türkiye 7.7 ve 7.6 ile sarsıldı! Maalesef can kaybı sürekli artıyor - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sahada toplam 9 bin 698 arama kurtarma personelinin bulunduğunu söyledi.

Oktay, 6 ilde 11 trafo merkezinde elektrik verilemediğini söyledi.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24'te bir deprem daha meydana geldi. AFAD tarafından açıklanan bilgiye göre; sarsıntının büyüklüğü 7,6...

7,4 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

Erdoğan: Can kaybının nereye yükseleceğini bilmiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığına geçti. Erdoğan, Adana, Osmaniye ve Kilis belediye başkanları ile telefonda görüşerek deprem sonrası ve arama kurtarma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

 Erdoğan, ''Can kaybının nereye yükseleceğini bilmiyoruz'' dedi. 

Yıkılan binaların enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

BUGÜN NELER YAŞANDI?

Şanlıurfa'da hasar gören bina artçı depremde yıkıldı!

3 ASKERİMİZ ŞEHİT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, deprem bölgesinde 3 askerin de şehit olduğunu duyurdu. Akar, "Silahlı Kuvvetler olarak hasar ve zayiat belirlemeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maalesef 3 şehidimiz, yaralılarımız var. Birliklerimizde tekrar yoklamaları alıyoruz." diye konuştu.

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.  Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz." dedi.

Hatay Havalimanı'nın pisti yarıldı!

Depremden etkilenen illerden Hatay'da da havalimanın pistinde tahribat oluştu. Hatay Havalimanı'nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü.

DEPREM SONRASI KAPALI TÜM TELEFON HATLARI AÇILDI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle tüm GSM operatörlerinin kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarının açıldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla bölge halkının mağdur olmaması için tüm GSM operatörlerinin kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarının açılacağı ve internet hizmeti sağlayacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Tüm GSM operatörleri kapasite arttırarak kapanan telefon hatları açılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Türkiye 7.7 ve 7.6 ile sarsıldı! Maalesef can kaybı sürekli artıyor - Resim : 7

DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

"BÖLGEDE SON YILLARIN EN BÜYÜK DEPREMİ"

Yabancı ajanslar sarsıntıyı "bölgede son yılların en büyük depremi" olarak tanımladı. Deprem, Suriye ve Lübnan'dan Gürcistan'a kadar hissedildi.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

AFAD 04.26'da merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde, 04.36'da merkez üssü Gaziantep İslahiye olan 6,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini duyurdu.

Bölgede artçı sarsıntılar sürüyor.

Depremin ardından Kahramanmaraş, Diyarbakır, Kilis, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da da yıkılan binalar olduğu bildirildi.

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

SONRAKİ HABER