için kaldı

Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran görüntü...

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan müftülüğe bağlı Bedir Efendi Hafızlık Kur'an Kursu'nda küçük bir çocuğa şiddet uygulandığına ilişkin bir görüntü sosyal medyada paylaşıldı. Büyük tepki çeken görüntülerdeki olaya ilişkin Elbistan Kaymakamlığı bir açıklama yaptı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada yatılı kurstaki olayın 15 ve 10 yaşındaki iki çocuk arasında yaşandığını belirtildi. Açıklamada olayla ilgili tahkikat başlatıldığı belirtildi.

F5HABER F5HABER
Kahramanmaraş'ı ayağa kaldıran görüntü...

Gece saatlerinde Twitter'da paylaşılan bir görüntü sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. 

Elbistan'da bulunan Bedir Efendi Hafızlık Kur'an Kursu'nda çekildiği belirtilen görüntülerde küçük bir çocuğa kemerle şiddet uygulandığı görülüyordu. 

Şiddet uygulayan kişinin kimliği ise Elbistan Kaymakamlığı'nın olaya el koyması ile ortaya çıktı. 

Kaymakamlık, müftülüğe bağlı Kur'an kursunda çekilip sosyal medyada paylaşılan görüntülerin kursta yatılı olarak kalan 15 ve 10 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğunu açıkladı.

"Müftülüğümüze bağlı Bedirefendi Kur’an Kursu'na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur." ifadesine yer verilen açıklamanın devamında olaya ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

"Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur'an kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir."

ALİ ERBAŞ'TAN SORUŞTURMA TALİMATI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki bir Kur'an kursunda çocuklara şiddet uygulanan olayla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiğini belirterek konunun takipçisi olacağını bildirdi.

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Bugün sosyal medya ve farklı mecralarda yayınlanan ve Kahramanmaraş Elbistan ilçemizdeki bir Kur'an kursunda yaşandığı belirtilen görüntülerin ardından derhal ilgili birimlerimize soruşturma başlatılması talimatını verdim. Gözaydınlığımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik onların onurunu hiçe sayan, haklarına göz diken ve şiddete başvuran hiçbir anlayış asla tasvip edilemez. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağım."

SONRAKİ HABER