Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da bugün ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığının 27 Mart’ta eğitimin kademeli olarak başlamasına karar verdiği ilçelerde bugün ders zili çalacak. Buruk bir başlangıç yapacak merkezlerin içinde Hatay’ın 7, Malatya’nın 8 ilçesi bulunuyor

F5HABER F5HABER
Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da bugün ders zili çaldı

Depremin vurduğu kentlerde okullar kademeli olarak açılıyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da 22 ilçede eğitim ve öğretim bugün başladı. Deprem bölgesinde 49 gün sonra öğretmen ve öğrenciler ders başı yaptı. 6 Şubat'taki depremlerin ardından, yıkımın yaşandığı kentlerde okullar tatil edilmişti.

Kahramanmaraş
 1127 okulun bulunduğu depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 12 okul yıkıldı. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, okullar da kademeli olarak açılıyor.  Ekinözü ve Andırın ilçelerinde tekrar ders başı yapıldı.
 

Hatay
Hatay'da da depremde kentteki 1315 okuldan 5'i yıkıldı. Kentteki 7 ilçedeki 494 okul açıldı  Altınözü, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Payas ve Yayladağı ilçelerinde ders zili çaldı.
 

Malatya
Depremin büyük hasar verdiği kentlerden Malatya'da da eğitim ve öğretime 49 gün sonra tekrar başladı.  Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Pütürge, Doğanyol, Kale, Yazıhan ve Darende ilçelerindeki okullarda ders zili çaldı.
 

Adıyaman
Adıyaman'da ise Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde de yüz yüze eğitime başlandı.

SONRAKİ HABER