için kaldı

Kaçan boğanın arkasından kanala atladı

Çekmeköy'de kurban kesim alanından kaçarken su kanalına düşen büyükbaş hayvanın sahibi de kurbanlığının ardından kanala atlaması üzerine yaralandı. Yurt genelinde ise 2.000'e yakın 'acemi kasap' kurban keserken kendini yaraladı.

F5HABER F5HABER
Kaçan boğanın arkasından kanala atladı

Soğukpınar Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi'ndeki Çekmeköy Belediyesi'ne ait kurban kesim ve satış yerinde kesim için bekletilirken ipinden kurtularak kaçan boğa, kesim alanının yanındaki su kanalına düştü.
Kurbanlığını yakalamak için arkasından yaklaşık 10 metre derinliğindeki su kanalına atlayan sahibi Ersonay Avcı, yaralandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Sedyeye alınan Avcı, itfaiye ekiplerince halatlarla su kanalından kurtarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Avcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Yaralanan büyükbaş hayvanın ise yürüyemediği için kanalda kesildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

YURT GENELİNDE YÜZLERCE 'ACEMİ KASAP' KENDİNİ YARALADI

Kurban Bayramı'nın birinci günü kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlardan bazıları hayvanların darbesi ve kesici aletlerle yaralandı.

İstanbul'da 1226 kişi, kurban kesmeye çalışırken yaralandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bayram namazının ardından kesimlerin başladığı kentte, kurbanlık keserken yaralanan vatandaşlar, yakınlarının yardımı veya ambulanslarla şehrin farklı bölgelerindeki hastanelere kaldırıldı.

Şu ana kadar hastanelere başvuran bin 226 kişinin, bıçak, satır kesiği ve hayvan tepmesi sonucu yaralandığı belirtildi.

İzmir'de AA muhabirinin sağlık kuruluşlarından aldığı bilgiye göre, kurban kesiminde kesici aletlerle yaralanan 215 kişi kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Manisa'da da 30 kişi kesim sırasında çeşitli yerlerinden kesici aletlerle yaralandı.

Uşak genelinde bayram dolayısıyla kurbanlıklarını kesmeye çalışan 14 kişi, kesim sırasında çeşitli yerlerinden yaralanarak hastanelerde tedavi altına alındı.

Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale, Bilecik ve Yalova'da kurban keserken yaralanan 403 kişi, hastanelik oldu.

Denizli ve Aydın'da öğle saatlerine kadar 182 kişi kurban keserken ya da et parçalarken yaralanarak hastanelik olurken, Antalya'da 55, Muğla'da 20, Burdur'da 41, Isparta'da 10 kişinin hastanelere başvurduğu öğrenildi.

Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak'ta kurban keserken yaralanan 181 vatandaş, hastanelere başvururken Erzurum, Iğdır, Erzincan, Ağrı, Kars ve Ardahan'da 172 kişi, kurban keserken yaralandı.

Samsun'da kurbanlıklarını kesmek isterken kendilerini yaralayan 83 kişi hastanelere başvururken Bolu, Düzce ve Bartın'da 52 kişi, kurban kesmeye çalışırken yaralandı.
SONRAKİ HABER