için kaldı

Japonya 159 ülkeye kapıları kapattı

Japonya koronavirüs salgınında ikinci dalgaya yönelik sınır tedbirlerini güçlendiriyor. Bu çerçevede, aralarında Türkiye'nin de olduğu 159 ülkeden, Japonya'ya yapılacak turistik seyahatlere giriş izni verilmeyeceği açıklandı. Liste Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde yayımlandı.

F5HABER F5HABER
Japonya 159 ülkeye kapıları kapattı

Japonya Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde 16 Eylül tarihinde duyurulan yeni düzenlemeye göre Türkiye’nin de aralarında olduğu 159 ülke ve bölgeden ülkeye turistik amaçlı gelecek olanların kabul edilmeyeceği açıklandı.

Açıklamada; son 14 gün içinde bu bölgelerde bulunmuş yabancı uyruklu kişilerin de özel koşullar söz konusu olmadığı müddetçe Japonya’ya girişleri kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Yeni tedbir kapsamında, yine bakanlığın yayınladığı listedeki ülkelerde bulunan Japonya Büyükelçilik ve Başkonsoloslukları tarafından belirlenen tarihe kadar verilmiş olan tekli ve çoklu giriş vizelerinin tamamının geçerliliğinin durdurulduğu da belirtildi.

Japonya ayrıca bakanlıkça listelenen yerler haricindeki bütün ülke ve bölgelere yönelik vize muafiyeti uygulamasının da geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. 

SONRAKİ HABER