İzmir Menderes'te 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İzmir'in Menderes ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

F5HABER F5HABER
İzmir Menderes'te 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kuşadası Körfezi, İzmir Menderes açıklarında bu sabah 06:18'de 3.8 ve 06:24'te 5.0 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Deprem, İzmir, Aydın ve birçok ilden de hissedildi. Erken saatlerde meydana gelen deprem paniğe neden oldu.

5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD verilerine göre merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7.00 km olarak ölçüldü. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

OLUMSUZ İHBAR ALINMADI

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Menderes ilçesi açıklarında meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. " denildi.

AFAD olarak depremin meydana gelmesinin ardından hemen kent genelindeki yetkililerle telefonla görüştüklerini dile getiren Muhcı, "Şu ana kadar bize olumsuz bir ihbar gelmedi" diye konuştu.

Depremin merkez üstü Kuşadası Körfezi ve çevresinde de bir hasarın oluşmadığı öğrenildi.

PEŞ PEŞE 3 KERE SALLANDI

İzmir'de sabah saatlerinde kısa aralıklarla peş peşe 3 deprem meydana geldi. 3,8 büyüklüğündeki depremin ardından 5 şiddetinde bir deprem meydana gelirken, son olarak da saat 06:30 sularında 2,7 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı meydana geldi.

İzmir Menderes'te 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi - Resim : 1

SONRAKİ HABER