için kaldı

ABD'nin PKK-PYD ilişkisi için aradığı kanıtı PYD Kobani'de kendi verdi

Suriye'de destek verdiği PYD ve YPG'nin PKK ile ilişkisi olduğunu kabul etmeyen ve sürekli kanıt isteyen ABD'ye en güzel kanıtı yine PYD'nin kendisi verdi. Örgüt, PKK'nın en tanınmış teröristinin heykelini Kobani'ye dikti.

F5HABER F5HABER
ABD'nin PKK-PYD ilişkisi için aradığı kanıtı PYD Kobani'de kendi verdi

DAEŞ'in ortaya çıkmasından sonra Suriye'nin kuzeyinde " Suriye Demokratik Güçleri" adıyla yapılanan ve ABD'nin bölgedeki kara gücü haline gelen PKK'nın Suriye kolu PYD, kanton ilan ettiği Kobani'de kendini ele verdi.

BİR TÜRLÜ İNANMIYORLAR

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG yapılanmasının, bölücü terör örgütü PKK'nın devamı olduğunu sürekli müttefiklerine anlatıyor, ancak başta ABD olmak üzere PKK'yı destekleyen ülkeler buna inanmıyordu.

PYD/YPG'NİN PKK İLE BAĞLANTISININ KANITI

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG yapılanmasının, bölücü terör örgütü PKK'nın devamı olduğunu sürekli tekrarlıyor. Ancak ne ABD, ne Rusya, ne de Avrupa ülkeleri Türkiye'nin bu itirazlarını duymamazlıktan geliyor. İşte PYD/YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını ortaya koyan kanıt.

ABD'nin PKK-PYD ilişkisi için aradığı kanıtı PYD Kobani'de kendi verdi - Resim : 1

YPG-PYD, PKK terör örgütüyle bağlantısının kanıtını Kobani'de, PKK'nın ilk komutanlarından Mahsum Korkmaz'ın heykelini dikerek verdi.

PKK'nın ilk komutanı olan " Agit" kod adlı Mahsum Korkmaz, 1986'da Gabar Dağı'nda çatışmada ölmüştü. Korkmaz'ın adı PKK'nın Lübnan'da kurduğu terörist eğitim merkezine de verilmişti.

SONRAKİ HABER