için kaldı

İstanbul'a iki koronavirüs mezarlığı!

Bilim Kurulu, ilgili bakanlıklar ve Diyanet'in tavsiye kararları çerçevesinde, koronavirüsten ölenler için normal gömü işleminin de devam ettiği iki mezarlık ayrıldı. Koronavirüsten ölenlerin defin işlemi sırasında cenazeyi yıkayan kişilerin maske, gözlük, eldiven ve önlük takması gerektiği belirtildi.

F5HABER F5HABER
İstanbul'a iki koronavirüs mezarlığı!

İstanbul'da koronavirüsten ölenler kentin iki yakasında bulunan Beykoz ve Kilyos'taki mezarlıklara gömülecek.Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulu, ilgili bakanlıklar ve Diyanet'in tavsiye kararları çerçevesinde, koronavirüsten  ölenler için normal gömü işleminin de devam ettiği bu iki mezarlık ayrıldı.

Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu'nun haberine göre, koronadan ölenlerin cenazeleri prosedür gereği tabutla gömülüyor. Yetkililerden alınan bilgiye, aile mezarlıkları tabutla gömü işlemine uygun olması halinde cenazeler, aile mezarlıklarına gömülebilecek. Cenaze sahipleri isterlerse de, cenazelerini, 6 ay ya da 1 yıl sonra aile mezarlığına nakledebilecek.

TOPRAĞA GEÇMEZ

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, koronavirüsten ölenlerin defin işlemleriyle ilgili şunları söyledi:

"Ölüden bulaşma riski yok. Virüsün toprağa, oradan bitkiye, oradan da insana bulaşma gibi bir yolu yok. Virüsü hayatta kalanlar bulaştırıyor. Koronavirüsten ölenlere normal defin işlemi yapılıyor. Cenaze ile temas edenlerin bütün önlemleri almaları, cenaze sahiplerinin de taziye ortamları yaratmamaları gerekiyor. Asıl bulaş yolu cenaze namazındaki kalabalıklar.

Ancak cenazeyi yıkayan kişinin maske, gözlük, eldiven ve önlük takması lazım. Kefenleyip mezara koyduktan sonra etrafa virüs bulaşması söz konusu değil. 

SONRAKİ HABER