için kaldı

İstanbul Valisi'nden koronavirüs açıklaması

Koronavirüs salgınına karşı yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan İstanbul Valisi Yerlikaya, "İstanbullular evde kalmalıdır. 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın evden çıkmaması için ekipler kurduk. 39 ilçemizdeki VEFA uygulamasıyla vatandaşlarımızın çağrısına cevap veriliyor. 65 yaş ve üstü 50 bin vatandaşımıza, 6 hafta boyunca gıda kolisi ulaştıracağız." dedi.

F5HABER F5HABER
İstanbul Valisi'nden koronavirüs açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs salgını önlemleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

İstanbullulara evlerinde kalma çağrısı yapan Yerlikaya, 65 yaş üstü İstanbulluların temel ihtiyaçlarının karşılanması için ekiplerin gayret içinde olduğunu söyledi.

39 bin 614 vatandaşın çağrısına yanıt verildiğini kaydeden Yerlikaya, özel bir çalışmayı paylaşmak istediğini belirterek şunları söyledi: 

"İstanbul Vefa Hizmetleri kapsamında, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenen maddi durumu yeterli olmayan 65 yaş ve üstü 50 bin vatandaşımıza, 6 hafta boyunca gıda kolisi ulaştıracağız. Hayırseverlerin desteğiyle 300 bin koli hazırlıyoruz. Kolilerin teslimine pazartesi gününden itibaren başlayacağız. Mobil uygulama 'getir' tarafından koliler evlere ücretsiz teslim edilecek. Hayırveseverlere ve bu hizmet için 'getir' firmasına teşekkür ediyorum..."

SONRAKİ HABER