İstanbulluları uykusundan uyandıran deprem; Kağıthane merkezli 3,2'lik depremin sesi ürküttü

İstanbullular gece uykusundan depremle uyandı. Saat 03.15'te İstanbul Kağıthane merkezli bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3,1 olarak açıkladı. Sarsıntı kentin birçok ilçesinde hissedilirken Kağıthane'de ikamet edenleri sarsıntıdan daha çok duyulan ses korkuttu. 

F5HABER F5HABER
İstanbulluları uykusundan uyandıran deprem; Kağıthane merkezli 3,2'lik depremin sesi ürküttü

İstanbul'da saat 03.15'te bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.15'te merkez üssü Kağıthane olan 3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 10,66 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

İstanbul’un birçok ilçesinde hissedilen depremin merkez üssü Kağıthane olarak açıklandı. Bu bilginin ardından, Kağıthane deprem riski araştırılmaya başlandı. 

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 3,1 olarak açıkladı. Sarsıntı kentin birçok ilçesinde hissedildi.

Kağıthane merkezli depremde sarsıntıdan daha çok duyulan ses korkuttu. Vatandaşlar depremle gelen ürkütücü sesi" bomba patladı sandık" şeklinde yorumladı. 

İstanbulluları uykusundan uyandıran deprem; Kağıthane merkezli 3,2'lik depremin sesi ürküttü - Resim : 1

KANDİLLİ RASATHANESİ İSTANBUL DEPREMİNİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 3.1 OLARAK DUYURDU


KIZILAY, GELİŞMELERİ TAKİP ETTİĞİNİ AÇIKLADI

"İstanbul'da meydana gelen ve ilk belirlemelere göre 3,2 büyüklüğündeki deprem sonrası gelişmeleri yakından takip ediyoruz."

KAĞITHANE'DE FAY HATTI VAR MI?
Türkiye'nin Yeni Deprem Tehlike Haritası 23 yıl aradan sonra yeniden düzenlendi. Kağıthane, zemin sağlamlığı ve fay hatlarına uzak mesafede oluşu sebebiyle küçük deprem riski taşıyan ilçeler arasında yer aldı.

SONRAKİ HABER