Milli Eğitim Bakanı Selçuk: İlk ve ortaokul sistemi de değişecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni lise eğitim sistemine geçiş sonrası bir dizi değişiklik yapmayı planladıklarını açıkladı. Bakan Selçuk, sınıf geçme yönetmeliğinde de değişiklik yapacaklarını, ilkokul ve ortaokul sisteminde yenilikler olacağını söyledi.

F5HABER F5HABER
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: İlk ve ortaokul sistemi de değişecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'ya yeni eğitim sistemiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Selçuk, "Bugünkü ders mantığı geleneksel, çok konvansiyonel. Liseyle bu ekonominin gereksinimlerini ilişkilendirmemiz gerek. Temel mesele öğretmen yetiştirme. Asgari 1 senelik eğitim planlıyoruz. Önce öğretmen eğitimine yatırım yapılmalı, sonra sistem değişmeli. Bizim yapmaya çalıştığımız da bu" dedi.

Çakmakçı'nın "İlk ve ortada da sistem değişecek" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

İSTEYEN ÖĞRENCİ 11'İNCİ SINIFTA DA KULVAR DEĞİŞTİREBİLİR

Şu anda öğrenciler 10'uncu sınıfta alan değişimiyle ilgili karar veriyor ve değiştiremiyor. Yani köprüden son çıkış 10'uncu sınıfta. Biz bunu 11'inci sınıfa taşıyoruz. İlkokul, ortaokul sistemini de değiştireceğiz, makul bir sürede onu da açıklıyoruz. Bir taraftan mevcut durumu da iyileştirmeye çalışıyoruz.

Örneğin Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru tipini değiştirdik. Böylece ders işleme sürecine, çocukların okuduğunu anlama düzeylerinin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz.

SEÇMELİ DERSİ YÜZ YÜZE YA DA ÇEVRİMİÇİ ALABİLİR

Çocuk, 10 ve 11'inci sınıfta her alanda bir ders seçmek zorunda. Mühendis olacaksa tarihten ve benzeri sosyal konulardan da seçmek zorunda.

Şu anda bir dengesizlik var. Çocuk matematikçi ise başka alandan almıyor, oysa denge olmalı. Seçmeli dersleri kimin vereceği ile ilgili problem söylendi. Bu konuda farklı modeller üzerinde çalışıyoruz. Öğrencilerin isterse akredite farklı kurumlarda yüz yüze, isterse uzaktan öğretimle ders alabilmesi söz konusu olabilir. Öğrencilerin yaptığı spor çalışmalarını da akredite etme planları yapıyoruz. Halk Eğitim Merkezi'nde aldığı bir kurs da öğrencinin seçmeli dersleriyle ilişkilendirilebilir.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

SONRAKİ HABER