için kaldı

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleri hakkındaki tepki çeken sözleri sonrası istifa etti

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim'in ayetleri hakkındaki tepki çeken sözlerinden sonra istifa etti. Mustafa Öztürk'ün ayetlerden örnek vererek "Bu Allah'ın dili olabilir mi?" ifadesini kullanması tepki toplamıştı.

F5HABER F5HABER
İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleri hakkındaki tepki çeken sözleri sonrası istifa etti

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleri hakkındaki sözlerinden sonra gelen tepkiler üzerine emekliliğini talep etti.

"ARTIK YETER, BENDEN BU KADAR"

Prof. Dr. Mustafa Öztürk sosyal medya hesabından dekanlığa yönelik "Emekliliğimi talep ediyorum. Bu konuda gereken işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim" ifadelerini içeren bir belge paylaştı. Öztürk paylaşımına ilişkin değerlendirmesinde ise, "Bugün itibariyle akademiye, akademisyenliğe ve ilahiyat alemine veda ediyorum. Artık yeter. Benden bu kadar" ifadesini kullandı.

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleri hakkındaki tepki çeken sözleri sonrası istifa etti - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde video kaydı ortaya çıkan Öztürk, Kur'an-ı Kerim ayetleri hakkında, "Kur'an 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış. İnsanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki. Hem 'kel' hem de 'fodul' ifadesi kullanılıyor" şeklinde konuşarak "Bu Allah'ın dili olabilir mi? İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Öztürk'ün kullandığı ifadeleri tepki çekti ve ihraç edilmesini isteyen isimler sosyal medyada "Mustafa Öztürk ihraç edilsin" etiketiyle kampanya başlattı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de söz konusu kampanyaya destek oldu. Cübbeli Ahmet, "Kur'an'ın vahiy olduğunu inkar eden Mustafa Öztürk'ün ilâhiyatta hala çocuklarımızı zehirlemesine ne kadar daha göz yumacaksınız?" ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER