için kaldı

İddianamede ortaya çıktı! 'Halkın ölmesi için beddua'

FETÖ üyelerinin kullandığı ByLock benzeri Eagle’daki mesajlar, hainlerin 15 Temmuz gecesi ‘halkın ölmesi için’ toplu dua ettiğini ortaya koydu. İşte, FETÖ’nün Emniyet İstihbarat yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamedeki şok edici beddua mesajları...

F5HABER F5HABER
İddianamede ortaya çıktı! 'Halkın ölmesi için beddua'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, darbenin sivil yöneticileri firari Adil Öksüz ile Kemal Batmaz'ın Pensilvanya'ya götürdüğü darbe planını onaylamasının ardından örgüt üyelerinin de beddua seanslarıyla darbeye hazırlandıkları ortaya çıktı.

Yeni Şafak'a yer alan habaere göre; örgüt üyelerinin darbe girişiminden birkaç gün öncesinden başlayarak yaptıkları beddua seansları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün Emniyet İstihbarat yapılanmasına yönelik 36 şüpheli hakkında düzenlenen iddianameyle deşifre edildi. 15 Temmuz'a kadar Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görev yapan mühendislerin ByLock'un ardından devreye sokulan Eagle grubundan birbirlerine gönderdikleri mesajlarda ilginç ifadeler var. Darbeye beddualarla hazırlanan hainler, 15 Temmuz gecesinde de 'halkın ölmesi için' yakarmayı sürdürmüş.

GÜNDE 50'ŞER KEZ OKUYUN!

Örgüt üyelerinin Eagle üzerinden birbirleriyle paylaştıkları mesajlarda, 'darbenin başarılı olabilmesi için dua ve bedduaların defaatle okunması' isteniyor. FETÖ'cü teröristlerin, yalnız İslam düşmanlarına karşı okunan, Müslüman kimselerin aleyhine okunamayacağı gibi, bir dileğin yerine gelmesi için de okunması haram olan Nizb'ün Nasr duasını bile Türk milletinin mağlubiyeti için birbirlerine gönderdikleri görüldü. Örgüt elebaşı Gülen'in talimatıyla iletilen mesajlarda dua/bedduanın 10 gün boyunca günde 50'şer kez okunması isteniyor.

DARBE ÖNCESİ BAŞLADILAR

'Tango' uygulaması gibi görünen 'Eagle' programı üzerinden gönderilmiş sözkonusu mesajlara göre beddua seansları darbe girişiminden 2 gün önce, yani 13 Temmuz'da başladı. FETÖ'cü hainlerin gruptan paylaştığı bir mesajda, "Onların birliklerini paramparça hale getir ve işlerini alt üst et. Cemiyetlerini dağıt, düzenlerini başlarına yık. Hallerini değiştir. Elebaşlarını baş aşağı et. Cephanelerini kullanılamaz hale getir. Ecellerini yakınlaştır. Ömürlerini kısalt, ayaklarını titret" ifadeleri yer alıyor.

TOPLU BEDDUA SEANSI

Bir başka mesajda ise "Allah'ım kılıçlarını körelt (mühimmatlarını kullanamaz hale getir) ve sayılarını azalt. Allah'ım, başlarına musibet yağdır. Allah'ım, üzerlerine azabını gönder. Allah'ım, onları hilm ve lütuf ihsanından çıkar, onlara verdiğin süreyi sonlandır, ellerini boyunlarına bağla ve kalplerine rapteyle. Bizim için planladıkları kirli emellerine ulaşmalarına müsade etme. Allahım, geçmiş dönemlerde peygamberlerine ve diğer dostlarına yardım ederken yaptığın gibi bugün de bize yardım et ve bu çaresiz kullarına düşmanlık besleyenleri paramparça eyle" deniliyor.

'YERYÜZÜNDE BIRAKMA'

Deşifre olan Eagle mesajları, beddua seanslarının 15 Temmuz akşamı ve 16 Temmuz gecesi de devam ettiğini ortaya koydu. 16 Temmuz saat 01.54'te paylaşılan bir mesajda, "Düşmanlık yapanların sayısını en iyi sen bilirsin. Onların birliklerini boz ve hiçbirini yeryüzünde bırakma" ifadeleri yer alıyor. 15 Temmuz gecesi halkın sokaklara döküldüğü saatlerde üst düzey FETÖ'cülerin darbenin başarılı olabilmesi için örgüt üyelerine 'dua edin' talimatı verdiği biliniyor. 16 Temmuz gecesi saat 01.25'te mühendis Ahmet Özkan Özalp tarafından 'BT' isimli gruptan, "BÜYÜĞÜMÜZDEN EVİNDE OLAN ABİLER. İş güç her şey bırakılsın nasr ve galebe okunsun, arkadaşlar ahzap suresi okusunlar...dedi" şeklinde mesaj paylaştığı tespit edildi.


SONRAKİ HABER