için kaldı

İçişleri Bakanlığı'ndan 'Asker uğurlamaya izin verilmesin' talimatı

İçişleri Bakanlığı, asker uğurlamaları sırasında kaydedilen görüntüler üzerine harekete geçti. Bakanlık, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu asker uğurlama törenlerine geçici süre izin verilmemesini istedi.

F5HABER F5HABER
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Asker uğurlamaya izin verilmesin' talimatı

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine asker uğurlama töreniyle ilgili  bir yazı gönderdi. Bakanlık, valiliklerden  askere uğurlama törenlerinde vatandaşların toplu olarak biraraya  gelmesi corona virüs salgını riskini artıracağı için bu faaliyetlerin geçici süreyle gerçekleşmesine izin verilmemesini istedi.

Bakanlık tarafından valiliklere gönderilen yazıda corona virüs (Covid-19) salgınından; vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla vatandaşların toplu olarak bulundukları bazı umuma açık yerlerin faaliyetlerinin durdurulması, düğün, konferans, seminer vb toplantıların geçici süreliğine ertelenmesi olmak üzere bir çok farklı tedbir alındığı hatırlatıldı.

Yazıda, alınan tedbirlere ilave olarak; askere alma süreci kapsamında, askere gidecek olan vatandaşlar için toplu olarak askere uğurlama törenlerini düzenlendiği, bu durumun ise salgın riskini artıracağı değerledirildiğinden, bu tür faaliyetlerin geçici süreliğine gerçekleşmemesi gerektiği belirtildi.

Valiliklerden, bu kapsamda anılan faaliyetlere geçici süreyle izin verilmemesi için İl/ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarından gerekli kararların alınarak, vatandaşlara duyurulması, kararlara uymayanlar hakkında gerekli idari ve adli işlemlerin yapılması istendi.

SONRAKİ HABER