için kaldı

İBB'nin tartışılan ismi müfettiş incelemesi istedi

İSMEK bölge sorumlusu bazı kadın görevlilere hakaret ettiği iddia edilen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, kendisi hakkında inceleme talebinde bulundu.

F5HABER F5HABER
İBB'nin tartışılan ismi müfettiş incelemesi istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, hakkındaki iddiaların incelenmesi için müfettiş incelemesi istedi.

Talebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından paylaştı.

Ongun paylaşımında şunları kaydetti:

"Hakkındaki iddiaların incelenmesi ve gerekli görüldüğü takdirde soruşturulması için İBB Genel Sekreter Yardımcımız Yeşim Meltem Şişli, kendi rızası ve imzasıyla müfettiş incelemesi talep etmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

'Tüm iddialar incelensin'
Şişli, İBB Başkanlık makamına yaptığı başvuru dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"31 Ocak 2020 tarihli Yeni Şafak Gazetesinde, sonrasında bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yayını yapılan, şahsım ve kurumsal görevimi hedef alan; 19 Ağustos 2019 tarihinde İSMEK'teki kadın bölge sorumluları ile yapılan bir toplantıda, “Çalışanlara yönelik hakaretlerde bulunduğum, ayrıca sosyal durumları yaşam tarzları ve medeni halleri üzerinden aşağılayıcı ve alaycı tavırlarda bulunduğum, çalışanlara mobbing uyguladığım” şeklinde iddialarda bulunulmuştur.

Şahsım yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kurumsal kimliğini de hedef alan, yukarıda açıklamaktan dahi üzüntü duyduğum iddialara ilişkin olarak, hesap verme sorumluluğumun, hukuk önündeki tüm haklarımın korunması ve gerekli hukuki adımların atılmasına yönelik olarak, tüm iddialar bakımından gerçeklerin tüm yönleriyle açığa çıkarılabilmesi, masumiyetimin tespit ve tescili için inceleme yapılması talebinde bulunuyorum."

Şişli hakkındaki iddialar
İBB'nin Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin İSMEK yöneticisi kadınlara yönelik 'Bu yaz sıcağında başörtüsünü nasıl takabiliyorsunuz? Zor olmuyor mu öyle kapalı olmak. Ayrıca birçoğunuz da bekârsınız. İsterseniz sizi bu akşam itfaiyecilerle bir araya getirelim tanışırsınız' dediği iddia edildi.

SONRAKİ HABER