için kaldı

İBB'den yeni koronavirüs önlem ve destekleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik ile yapılan toplantı sonrası koronavirüs önlem ve desteklerini açıkladı. Buna göre sağlık çalışanlarına toplu taşıma ve İspark ücretsiz olacak. Borcu nedeniyle suyu kesilen 50 bin hane ve iş yerine su verilecek. Abonman kartlarının kullanımı 30 Nisan'a uzatılacak ve 30 bin öğrenciye 2 bin 200 TL burs verilecek

F5HABER F5HABER
İBB'den yeni koronavirüs önlem ve destekleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), corona virüs nedeniyle yeni önlemler aldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, corona virüs nedeniyle semt pazarlarında sadece gıda satılması konusunda tavsiye kararı aldıklarını söyledi.

Salgın nedeniyle bir dizi tedbir aldıklarını, bu tedbirlerden bazılarının uygulama konduğunu anlatan İmamoğlu, İstanbul’da 462 semt pazarı kurulduğunu, İstanbul’un gıda ihtiyacının yüzde 80’inin bu pazarlardan karşılandığını söyledi.

Semt pazarlarıyla ilgili yetkinin ilçe belediyelerinde olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ilçe belediyeleriyle yaptıkları toplantı ve görüşmelerde, korona salgınıyla ilgili olarak pazarlarda neler yapabileceklerini değerlendirdiklerini söyledi. Görüşmeler sonunda semt pazarlarında sadece gıda ürünlerinin satılması yönünde tavsiye kararı aldıklarını belirten Ekrem İmamoğlu, Pazar yerlerinin dezenfekte edilmesi, pazarcıların eldiven ve maske takması, pazar yeri girişlerine dezenfekte sıvıları konulmasını görüştüklerini anlattı.

İBB’nin, ihaleler hariç, encümen toplantıları dahil bir çok toplantıyı iptal ettiklerini, toplantıların telekonferans şeklinde yapılmasını kararlaştırdıklarını da açıklayan İmamoğlu, zorunlu olmayan izinlerin iptal edildiğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un gelecekte ürün sıkıntısı yaşamaması için de ek tedbirler aldıklarını anlattı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İSPARK ÜCRETSİZ

Ekrem İmamoğlu ayrıca Twitter hesabından yaptığı bir diğer açıklamada,

- ''Tüm sağlık çalışanlarına bu süreçte toplu taşıma ve İSPARK ücretsiz olacak.

- Borcu nedeniyle suyu kesilmiş 50 bin hane ve işyerinin suyu açılacak

- Abonman kartlarının kullanım süresi 31 Mart’tan 30 Nisan'a uzatıldı

- 31 Mart’ta 30 bin üniversiteliye 3200 TL burs yatacak'' ifadelerine yer verdi. 

SONRAKİ HABER