Hayvan bakımevinde tepki çeken olay: Müdür açığa alındı, iki kişi adliyeye sevk edildi

Konya'da Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevli, kürekle vurarak bir köpeğin ölümüne neden oldu. Tepki çeken görüntülerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi adliyeye sevk edildi. Merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü'nün açığa alındığı ve olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akdinin feshedildiği öğrenildi.

F5HABER F5HABER
Hayvan bakımevinde tepki çeken olay: Müdür açığa alındı, iki kişi adliyeye sevk edildi

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bir görevlinin elindeki kürekle bir köpeğe vurarak ölümüne neden olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada tepki çekti.

SORUŞTURMA AÇILDIĞI BİLDİRİLDİ

DHA'da yer alan habere göre konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

"YASAL İŞLEM VE SUÇ DUYURUSU YAPILACAK"

Yapılan açıklamada, "Hayvan Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen üzücü olay hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bu hususlarda kurumsal hassasiyetimiz en üst noktadadır. Konu etraflıca değerlendirilerek sorumlular hakkında yasal işlem ve suç duyurusu yapılacaktır" denildi.

"DİSİPLİN SORUŞTURMASI VE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA"
"Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimizde yaşandığı iddia edilen ve sosyal medyada yayınlanan görüntülerle ilgili gerekli araştırma ve soruşturmanın yapılması Bakanlık Makamınca onaylanmış olup, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hayvan Sağlığı Şube Müdürü hakkında disiplin soruşturmasına başlanması ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 137. Maddesine göre disiplin soruşturması sürecinde soruşturmanın selameti açısından ilgili şube müdürü hakkında "Görevden Uzaklaştırma Tedbiri" uygulanması ayrıca olaya karışan işçiler hakkında iş akdinin feshedilmesi ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması hususunu olurlarına arz ederim" denildi.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
AA'da yer alan habere göre öte yandan, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığı aktarıldı.

VALİLİK: CANLILARA YAPILAN HER TÜRLÜ EZİYETİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

DHA'da yer alan habere göre olayla ilgili Konya Valiliği'nden ise "24.11.2022 günü Twitter sosyal medya platformunda hayvanlara eziyet edildiğine dair görüntülerle ilgili olarak 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Canlılara yapılan her türlü eziyeti şiddetle kınıyoruz. Konu, adli-idari tüm kurumlarımızca titizlikle takip edilip gerekli müeyyide ve tedbirler uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" açıklaması yapıldı.

HAYVAN SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Soruşturma kapsamında merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Y.K. açığa alınırken, olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akdi feshedildiği, sorumluların tamamının da işten çıkarıldığı öğrenildi.

2 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İHA'da yer alan habere göre, köpeğe eziyet ettikleri öğrenilen ve gözaltına alınan M.B. ile S.Ç., emniyetteki ifadelerinin ardından "Hayvanları Koruma Kanuna Muhalefet"ten adliyeye sevk edildi.

 

SONRAKİ HABER