için kaldı

Son Dakika! Ahmet Kural adliyede ifade verdi: Haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acı

Oyuncu Ahmet Kural hakkında başlatılan soruşturma kapsamında adliyede ifade verdi. Çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Kural, "Haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acı" dedi. Öte yandan Kural'ın avukatı da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

F5HABER F5HABER
Son Dakika! Ahmet Kural adliyede ifade verdi: Haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acı

Sıla Gençoğlu'na şiddet uyguladığı iddia edilen ve hakkında 3 ay uzaklaştırma kararı alınan Ahmet Kural İstanbul Adliyesi'ne giderek ifade verdi.

Son Dakika! Ahmet Kural adliyede ifade verdi: Haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acı - Resim : 1

Ahmet Kural ifadesi sonrası adliye çıkışında şunları söyledi:

"HAKSIZ OLMAK, HAKSIZLIĞA UĞRAMAKTAN DAHA ACIDIR"

"Konuyla ilgili açıklamalarımı sadece resmi makamlara yapacağımı belirttim. Bu doğrultuda da içeride ifademi de verdim. Türk adaletine güveniyorum. Yargı süreci devam ediyor. Benim için yeni bir başlangıç her anlamda.

Böyle bir konuyla adımın anıldığı için; anılmasını hiç istemediğim bir konu. Anıldığı için herkesten çok özür diliyorum tekrar. Bu yaşananlar için de, asılsız iftira, yargısız infaz yapanlara şunu söylüyorum. Haksız olmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır."

AVUKAT: FARKLI BİR ALGI YARATILMIŞTIR

Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın ise şu açıklamayı yaptı:

"Sadece yargı mercilerine ifade vereceğimizi söyledik. Biz şu anda sayın savcımıza ifadelerimizi verdik. Müvekkilim ifadesini anlattı. Farklı bir algı yaratılmıştır. İfadesinden de bu açıkça anlaşılacaktır. Adil savunma hakkına herkesin saygı duyması gerekiyor.

Sıla hanımın avukatıyla ilgili meslektaşımı İstanbul Barosu'na şikayet edeceğim. Herhangi bir asılsız itham, iftira hakaret nedeniyle uğrayacağı her türlü konuda yasal sürece yarından itibaren derhal başlayacağız."

NELER YAŞANDI?

Sıla, 1 Kasım 2018'de Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek Ahmet Kural'dan şikayetçi oldu. Fiziki şiddet gördüğünü iddia eden sanatçı 3 ay koruma kararı aldırdı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Sıla, "Korkunç şiddet karşısında dilsiz kalmamayı seçiyorum" dedi.

Ahmet Kural da yaptığı açıklamada "Bu çirkin iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ayrıntılarını savcılığa vereceğim ifadeden de öğreneceğiniz üzere aramızda karşılıklı itişme çıktı. Bu esnada kolunu tuttum. Bunun dışında hiçbir iddiayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

TWITTER'DAN ÖZÜR DİLEDİ

Sosyal medyadan Sıla Gençoğlu'na destek mesajları yağdı. Sevgilisi Sıla'yı darp ettiği iddiasıyla gündemde olan Ahmet Kural, Twitter'dan özür diledi.

DARP RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Sıla darp edildiğini belirttiği geceden 2 gün sonra kendi ifadesine göre kendine gelip cesaretini topladıktan sonra hastaneye gidebilmişti.

Darp raporuna göre; muayene, kayıtlara adli vaka olarak geçti. Olayın özetine ise, 2 gün önce tüm vücuduna tekme darbeleri aldığı, yerde sürüklendiği, darp sonrası idrarından kan ve pıhtı geldiği yazıldı. Kafatasında ödem olan şarkıcının yüzünde meydana gelen ezilme, ciltte, kol ve bacaklarda ezikler şarkıcının yerde sürüklendiğine işaret ediyor.

"KASTEN YARALAMA İSTENDİ"

Sıla Gençoğlu'nun avukatı, oyuncu Ahmet Kural'ın, televizyonda yaptığı açıklamaları nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen kasten yaralama suçundan da yargılanması istemiyle dilekçe verdi.

AHMET KURAL'IN KANAL D'YE YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"MASUMİYET SARİNESİNİN ZARAR GÖRMEMESİ GEREKİYOR"

Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın da konu hakkında açıklama yaptı:

"1 Kasım 2018 Perşembe günü saat 15.00'da müvekkilim Ahmet Kural hakkında yapılan şikâyeti ve iddiaları medya aracılığıyla öğrenmekle birlikte 02.11.2018 Cuma günü sabah 08.30'da Çağlayan Adliyesi'ne giderek dosya içeriği tarafımızca alınmış dosyanın ilgili savcısıyla görüşülerek araya hafta sonunun girmesi nedeniyle Ahmet Bey'in 05.11.2018 Pazartesi günü ifade vermesi hususunda mutabık kalınmıştır. Şunu önemle belirtmek isteriz ki olay yargıya intikal etmiştir. Taraflardan biri ifadesini vermiş, diğer taraf ise hala ifadesini vermemiştir. Hukuki sürecin sağlıklı devam etmesi ve masumiyet karinesinin zarar görmemesi adına herkesin ve taraf avukatlarının üstüne düşeni yapması gereklidir. Bilginize sunulur.

"AHMET KURAL EVİNDE BİR KIZI ÇOK KÖTÜ DÖVÜYOR"

Sıla'nın şoförü ve bir kadın iddialar hakkında tanık olarak soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Bürosu savcısına ifade verdi.

Ahmet Kural'ın tanık olarak dinlenilen komşusu, Sıla'ya dayak olayıyla ilgili arkadaşına attığı whatsapp mesajını soruşturmayı yürüten savcılığa sundu. Tutanakla tespit edilen ve dosyaya delil olarak giren mesajda: "Ahmet Kural evinde bir kızı dövüyor. Çok kötü dövüyor, polise haber versek mi?" yazdığı belirtildi.

Son Dakika! Ahmet Kural adliyede ifade verdi: Haksız olmak haksızlığa uğramaktan daha acı - Resim : 2

SILA'NIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Kanal D Haber'den Emrullah Erdinç ve İbrahim Konar'ın haberine göre şarkıcı Sıla, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadede Ahmet Kural'dan vücudunun çeşitli yerlerine yumruk, tekme ve tokat yemek üzere darp edildiğini söyledi. Sıla, kül tablası ile dayak yediği iddialarını ise yalanladı.

Sıla'nın ifadesinde dikkat çeken detaylar:

"Ahmet Kural beni hem dövdü hem de ölümle tehdit etti. Birlikte konuşuyorken konuşma bir anda tartışmaya döndü. Bu sırada vücudumun çeşitli yerlerine yumruk, tekme ve tokat atmak suretiyle beni darp etti. Beni darp ettiği sırada kül tablası veya herhangi bir cisim kullanmadı. Sadece bir ara kül tablasını kaldırdığını gördüm fakat bana atmaya yeltenmedi. Ama elinde kül tablası bulunduğu sırada 'Git buradan seni öldürürüm' şeklinde tehditlerde bulunuyordu.Aynı zamanda şu an telaffuz etmek istemediğim sözler söyleyerek hakaret ediyordu. Yine bir ara 'Seni öldüreceğim' dedi. Ben bir şekilde ikametten çıktım ve kendi şoförümü çağırdım."

SONRAKİ HABER