için kaldı

Gaziosmanpaşa'da yolcu otobüsü benzinliğe daldı! Faciadan dönüldü

Gaziosmanpaşa'da sürücüsünün el frenini inik unuttuğu yolcu otobüsü, park halindeyken hareket ederek benzin istasyonuna daldı. Kazada bir kişi hafif yaralanırken, benzin istasyonu ve otobüste hasar oluştu.

F5HABER F5HABER
Gaziosmanpaşa'da yolcu otobüsü benzinliğe daldı! Faciadan dönüldü

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi Hekimsuyu Caddesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü saat 14.00 sıralarında iddiaya göre el freni inik halde park edilen yolcu otobüsü, hareket etmeye başladı. Yokuş aşağı hızlanan otobüs, benzin istasyonundaki pompaya çarptı.

Aracına benzin alan bir sürücü otobüsün kendine doğru geldiğini fark edince kaçmaya çalışırken düşerek hafif yaralandı. Otobüste ve benzin istasyonunda maddi hasar oluştu.

Gaziosmanpaşa'da yolcu otobüsü benzinliğe daldı! Faciadan dönüldü - Resim : 1

Çıkabilecek bir yangına karşı ilk müdahaleyi yapan benzin istasyonu çalışanları durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı güvenlik önlemi aldı. Hafif yaralı kişi ise sağlık ekiplerince ayakta tedavi edildi.

“OTOBÜSÜN ŞOFÖRSÜZ BİR ŞEKİLDE BENZİN İSTASYONUNA DALDIĞINI GÖRDÜK”

Benzin istasyonu karşısındaki esnaf Özkan Karadeniz, “Öğle sıralarında otobüs yolun kenarında çekiliydi. Bir anda bağırma sesleri geldi. Otobüsün şoförünün olmadığını gören birileri bağırmaya başladı. Biz de o seslerle beraber dışarı çıktık. Otobüsün şoförsüz bir şekilde benzin istasyonuna daldığını gördük. O esnada da bir vatandaş benzin alıyordu. Kendini bir hışımla yolun kenarına attı. Şok geçirdi. Kendisine su götürdük. Vurunca araç fırladı. Benzin alan araç da diğer araca vurdu. Burada bir kaos ortamı oluştu. İstasyonda çalışan yetkili arkadaşlar hemen müdahale ettiler. Yangın söndürme tüpleriyle gerekli müdahaleyi yaptılar” dedi.

“ALLAH BÜYÜK BİR FACİADAN KURTARDI”

Kazadan dolayı yangın çıkmadığını aktaran Karadeniz, “Allah büyük bir faciadan kurtardı. O esnada benzin istasyonunda bir patlama gerçekleşseydi ya da benzin istasyonuna değil de otobüs durağına dalmış olsaydı şu anda çok daha büyük bir facia olabilirdi” diye konuştu.

“ÇOK DUMAN OLDU”

Otobüsün şoförsüz şekilde ilerlediğini gören Yahya Türkmen, “Baktım. Araba geliyor. Araba gelirken şoförü yoktu. Doğru benzin istasyonuna daldı. Bir taksi benzin alıyordu. Onu vurduğu gibi ileri götürdü. Çok duman oldu. Her taraf bembeyaz duman oldu” ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa'da yolcu otobüsü benzinliğe daldı! Faciadan dönüldü - Resim : 2

SONRAKİ HABER