Gazeteci yazar Asım Gültekin vefat etti

Gazeteci yazar ve eğitimci Asım Gültekin Yalova'daki evinde vefat etti. İlk gelen bilgilere göre Gültekin'in evinde kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi.

F5HABER F5HABER
Gazeteci yazar Asım Gültekin vefat etti

Gazeteci, yazar ve aynı zamanda eğitimci olan Asım Gültekin'in, Yalova'da bulunan evinde vefat ettiği öğrenildi.

FAHRETTİN ALTUN: GERÇEK BİR DAVA ADAMIYDI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından paylaştığı taziye mesajında "Yazar Asım Gültekin’in ölüm haberini aldım şimdi. Çok üzüldüm. Güzel adamdı. Zor zamanlarda ağır yükler yüklenmiş, gerçek bir dava adamıydı. Buralıydı. Kültürümüzü sevdi, sevdirdi. Mekanı cennet olsun. Ailesinin, dostlarının ve talebelerinin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Gazeteci yazar Asım Gültekin vefat etti - Resim : 1

BÜLENT TURAN: GİTTİ DERVİŞİMİZ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Gültekin'in vefatıyla ilgili "Vah; gitti dervişimiz Asım Gültekin. Mevlam Rahmet Eylesin..." dedi.

Gazeteci yazar Asım Gültekin vefat etti - Resim : 2

ASIM GÜLTEKİN KİMDİR?

1975 Amasya Taşova doğumlu Asım Gültekin, kökleri Artvin ve Selanik’e uzanan bir Ahıska Türküdür.

Lise öğrenimini Kartal Anadolu İHL ve Taşova İHL’de tamamladı. Kartal Anadolu İmam Hatip’te kültürel çalışmalara öncülük etti. Marmara Üniversitesi AEF Edebiyat Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.

Biat dergisini yılda bir sayı olarak 5 yıl çıkardı, Seher dergisini devam ettirdi. Beraber bulunduğu gençlere birçok dergi (50’den fazla dergi) çıkarttırdı. Yörünge, Yediiklim, Yeni Şafak, Sağduyu, Milli Gazete, Vakit gazeteleri ile Şehrengiz, Düş Çınarı, Kırklar,Gerçek Hayat, Genç dergilerinde kültür yazıları yayımlandı. İz yayıncılık bünyesinde aylık Kitap Postası dergisini 20 sayı çıkardı.

Dünya Bizim web sitesi ve Cafcaf mizah dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Yüzlerce seminer, konferans ve toplantının düzenleyicisi ve konuğu oldu. Çeşitli liselerde edebiyat öğretmenliğini sürdürdü. 2008 yılında yılın öğretmeni seçildi.

SONRAKİ HABER