için kaldı

Elif Şafak'tan Batı'ya küstah çağrı: Türkiye'ye müdahale et!

Daha önce New York Times gazetesinde Türkiye'yi eleştiren Elif Şafak bu kez deİngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Guardian'a, "Batı Türk halkının direnmesine yardım etmeli" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

F5HABER F5HABER
Elif Şafak'tan Batı'ya küstah çağrı: Türkiye'ye müdahale et!

Yazar Elif Şafak, Türkiye'yi Batı'ya şikayet etti. İngiltere'de yayın yapan The Guardian'da bir yazı kaleme alan Elif Şafak, Batı'nın Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini söyledi. Şafak, ayrıca Türkiye'deki Batı karşıtlığının yanlış olduğunu da kaydetti. Elif Şafak şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye uzaklaşsa bile Batı, halkın direnmesine yardım etmeli"

Şafak, İngiliz Guardian'daki, "Batı Türk halkının direnmesine yardım etmeli" başlıklı makalesinde Batı'ya "Türkiye'ye müdahale et" çağrısında bulundu. Şafak "Türkiye'nin anti-demokratik dönüşü Türk Lirası'ndaki düşüşü tetikledi" diye yazdı.

Daha önce de yapmıştı

Elif Şafak, daha önce de İsveç'te yayımlanan Svenska Dagbladet Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında Türkiye'de son dönemde meydana gelen gelişmeleri küstah sözlerle değerlendirmişti. Şafak, "Basının düşmesi, kadına yönelik şiddetin artması, gücü paylaşma iradesinde yetersizlikle birlikte Türkiye çeşitlilik ve birlikte yaşama kültürünü oluşturmada başarısız oldu. Gerçek şu ki; geriye doğru gidiyoruz, nasıl başka uluslara örnek olabiliriz ki?" ifadeleriyle tepki çekmişti.

SONRAKİ HABER