için kaldı

Faytoncudan İmamoğlu’na tepki: Sabıkası olanı işe almıyorsunuz

Elektrikli faytonların açılışı için Büyükada’ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu protesto edildi. Atların adalarda kalmasını isteyen vatandaşlar, ‘her şey hiç güzel olmadı’ ve ‘tarih sizi adanın ve atların sonunu getiren başkan olarak hatırlar’ yazılı pankartlar açtı. Bu sırada faytocu olduğunu belirten bir vatandaş, "Sabıkası olanı işe almıyorsunuz" dedi. İmamoğlu, kendisini protesto eden faytoncuya sabıkalı 14 kişinin işe alınmadığı cevabını verdi

F5HABER F5HABER
Faytoncudan İmamoğlu’na tepki: Sabıkası olanı işe almıyorsunuz

Bugün Adalar’da atlı faytonların kaldırılmasıyla birlikte elektrikli araç dönemi törenin başlayacaktı.

Ancak Adalar Kaymakamlığı, İBB’nin elektrikli araçlarla ilgili yaptığı başvuruyu Karayolları Yeterlilik Belgesi özelliği taşımadıkları gerekçesiyle reddetti. Kaymakamlık gerekli belgenin düzenlenmesinin ardından araçların faaliyete geçebileceklerini de belirtti.

Kaymakamlığın reddini Adalar’da öğrenen İmamoğlu’na ise bir grup protesto düzenledi.

Adalar Belediyesi önünde ellerinde ‘Atlar adalarda yaşasın’, ‘Her şey hiç güzel olmadı’ ve ‘Tarih sizi adanın ve atların sonunu getiren başkan olarak hatırlar’ yazılı pankartlar açıldı. 

Faytoncudan İmamoğlu’na tepki: Sabıkası olanı işe almıyorsunuz - Resim : 1

Bu sırada faytocu olduğunu belirten bir vatandaş, İmamoğlu’na “Ekmeğimiz elimizden alındı, 275 aile burada perişan oldu. Ufak tefek sabıkası olanları da işe almıyorlar. Ben faytonumu istiyorum. Benim 6 çocuğum var. Çocuğumun rızkını istiyorum” dedi.

İmamoğlu, sabıkası olan 14 kişinin işe alınmadığı bilgisini verirken “Diğerleri işe alınıyor” dedi.

Ardından söz konusu faytoncu, “İllegal bir iş var” diye bağırdı.

İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) haberinde isminin Zeynep Alpak olduğu belirtilen bir kişi de "İBB'nin elinde kendi açıkladığı rakamlarla Mart ayında 203 tane at öldü. Çünkü atlar hapsediliyor. Atların hayatının devamını istiyoruz. Atların korunmasını istiyoruz. Otobüs istemiyoruz. Sırf otobüs gelsin diye atlara bakmadılar ve düzeltmediler sistemi. Sistemi kaldırırken atlara ne olacak diye sormuyorlar. Atlar burada 6 aydır hapsediliyor" diye konuştu.

SONRAKİ HABER