Fahrettin Altun'dan Oruç Reis paylaşımı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Oruç Reis gemisinin göreve dönmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Rutin bakımların ardından Doğu Akdeniz'e döndü. Deniz yetki alanı içerisinde faaliyetlerini sürdürecek. Mesajımız açık, 'Benim olan benimdir, senin olan ise müzakereye tabidir' diyorsanız müzakere yapılamaz" ifadelerini kullandı...

F5HABER F5HABER
Fahrettin Altun'dan Oruç Reis paylaşımı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Oruç Reis' sismik araştırma gemisinin Akdeniz'e demir almasına ilişkin, "Her seferinde ülkemiz, milletimiz kazandı. Durmak yok, yola devam. Oruç Reis'imizin yolu açık olsun" dedi.

İletişim Başkanı Altun, Twitter'daki hesabından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in 'Oruç Reis' sismik araştırma gemisinin Akdeniz'in röntgenini çekmek için demir aldığını duyurduğu mesajını paylaştı. Altun açıklamasında ise, "Bugünlere kolay gelmedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşılmaz denen engelleri bir bir aştık. Her seferinde ülkemiz, milletimiz kazandı. Durmak yok, yola devam. Oruç Reis´imizin yolu açık olsun" ifadesini kullandı.

İNGİLİZCE PAYLAŞIMDA BULUNDU

İletişim Başkanı Altun, Twitter hesabından Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi ile ilgili İngilizce paylaşımda bulundu. Altun, Oruç Reis'in rutin bakımlarının ardından Doğu Akdeniz'e döndüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin deniz yetki alanı içerisinde faaliyetlerini sürdürecek. Mesajımız açık: Diplomatik çözüme bağlılığımızı sürdürüyor; Yunanistan başta olmak üzere tüm taraflara Türkiye´nin diplomatik çabalarını destekleme çağrısında bulunuyoruz. Ancak, 'benim olan benimdir, senin olan ise müzakereye tabidir' diyorsanız herhangi bir müzakere yapılamaz. Bugünlere kolay gelmedik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aşılmaz denen engelleri bir bir aştık. Her seferinde ülkemiz, milletimiz kazandı. Durmak yok, yola devam. Oruç Reisimizin yolu açık olsun."

SONRAKİ HABER