için kaldı

Erdoğan, yeni askerlik sistemiyle ilgili tüm detayları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Askerlikte devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz. Bu, yılların bir beklentisiydi." ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Erdoğan, yeni askerlik sistemiyle ilgili tüm detayları açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok kişi tarafından merakla beklenen yeni askerlik sistemiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"YILLARIN BEKLENTİSİNİ DEVREYE ALDIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

Askerlikte devrim niteliğinde bir reformu hayata geçiriyoruz. Bu, yılların bir beklentisiydi. Bu yılların beklentisini şu anda biz devreye aldık.

ERKEN TERHİS

Yeni askerlik kanunuyla yükümlülerin yarıya yakını hemen terhis olacak, kalanları görevlerine devam edecektir. Yükümlü askerlikle ilgili sıkıntılar ve ihtiyaçlar varsa çözüm ürütmek, ülkenin yöneticileri olarak bizim asli görevimizdir.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Bu düzenleme bir yandan profesyonel askerliği yaygınlaştıracak, diğer yandan da bu ülkenin tüm evlatlarının temel askeri eğitimden geçmesini sağlayacak bir anlayışla hazırlanmıştır. Ne ülkemiz sınırları içinde ne de KKTC başta olmak üzere ülkemiz sınırları dışında hiçbir aksaklık yaşanmayacaktır.

ZAFİYET OLUŞACAĞI İDDİALARI

Altını çizerek ifade etmek istiyorum, yeni sistemle TSK'da zafiyet oluşacağı iddialarının hiçbir temeli yoktur. Bugün toplamda 419 bin olan Türk Silahlı Kuvvetleri mevcudunun 200 bine yakını, yani yaklaşık yarısı subay, astsubay, yedek subay, uzman, sözleşmeli er ve erbaş kadrolarındaki muvazzaf personelden oluşmaktadır. Kritik görevlerde, özellikle terörle mücadelede vazife üstlenen tüm birliklerimiz muvazzaf askerlerden teşekkül etmektedir. Yedek subaylık ve iki yıllık yüksekokul mezunları için bu kanunla gündeme gelen yedek astsubaylık uygulamaları da personel ihtiyacının karşılanmasında önemli bir imkandır.

SONRAKİ HABER