Erbakan hoca 22 yıl önce uyarmış
Necmettin Erbakan'ın 22 yıl önce yaptığı bir konuşma internette izlenme rekoru kırıyor. 1991'de yapılan Körfez Harekatından sonra, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşma günümüzü anlatıyor.
Ruken Canan F5HABER Suriye'de taş üstünde taş kalmadı;Irak'ta yıkım sürüyor; kan gövdeyi götürüyor. Alev topuna dönenbölge çevre ülkere de sıçramak üzere. Milyonlarca insan göç etti.IŞİD terörü bitmek bilmiyor. Tüm bunlara baktığımızda son günlerdeinternette dönen bu video rahmetli Necmettin Erbakan hocanınöngörüsüne hayran bırakıyor.
22 YIL ÖNCE BUGÜNÜ GÖRDÜ
Necmettin Erbakan, yaptığı konuşmada tam 22 yıl önce günümüzüanlatıyor.
TIKLANMA REKORU KIRIYOR
Türk siyasetinin en önemli simalarından biri olan NecmettinErbakan'ın 1992 yılında Refah Partisi lideri olarak, TBMM GrupToplantısı'nda yaptığı konuşma şu günlerde tıklanma rekorlarıkırıyor.
Bundan tam 22 yıl önce Türkiye'nin bugünlerde çokça başınıağrıtan bir krizin geleceğini işaret etmiş ve ısrarlauyarmıştı.
2011 yılında vefat eden Erbakan Hoca'yı dinleyenler arasındaAbdullah Gül ve bir çok AK Partili isim de bulunuyor.
İşte o konuşma;
"Sayın milletvekilleri!
Amerikalı bir albay bizim bir gazetecimize şunları söylüyor. DahaKörfez Savaşı bitmemiş. Harpten önce söylüyor bunları!
Eliyle harita üzerinde göstererek diyor ki:
-İşte Kürt Devleti bu bölgede kurulacaktır! Savaş bitecek, Saddamçökmüş olacak! Bu yörede devlet kalmayacak! Devlet otoritesindenyoksun bir boşluk doğacak! Kürtler bir devlet kurarak buradakiboşluğu dolduracaklar! Belki de Türkiye'den toprak isterler.
Diyor. Kendisine:
-Türkiye bunu kabul etmeyeceğini açıklamış bulunuyor.
Dendiğinde:
-O zaman çarpışacaksınız!
Diye cevaplıyor. Tekrar kendisine deniliyor ki:
-Türkiye'nin düzenli orduları, silahları, topları, tankları,uçakları, füzeleri var! Böyle bir büyük güce nasıl karşı koyarlar?Hem gerek Suriye, gerek İran; Irak'ın toprak bütünlüğü için açıktavır koymuş bulunuyorlar! Onların da bölgede böyle bir KürtDevleti oluşumuna göz yumacaklarına nasıl ihtimal veriyorsunuz?
Dendiği zaman, Amerikalı albayın söylediği sözler şunlar:
-Irak'ın kuzeyindeki Kürtlerin de yakında çok silahları olacak!Saddam'ın bıraktığı silahlar onlara kalacak! Belki Türkiye'desizinkilerden bile ileri silahları olacak! Uçakları, tankları,topları, füzeleri, zırhlıları, helikopterleri, üsleri,havalimanları, vesaire!
Ne zaman söyleniyor bu sözler? 1991 Körfez Harbi'nin başında. DahaKörfez Harbi yapılmamış!
Muhterem milletvekilleri, aziz milletimizin evlatları!
Bu okuduğum vesika neyi gösteriyor?
ABD, bu dış güçler, İsrail, bütün bu olayların hepsini planlıolarak yapıyor. Onların uzun vadeli planları var. Batılı ajanlarbölgede cirit atıyor.
Onların bu uzun vadeli planları var da, bizim, kısa, orta ve uzunvadeli planlarımız nerede? Kim yapacak bunları? İşte yapması icapedenler bir plan sahibi olmadıkları gibi, sadece onların planlarınaalet oluyorlar! Bak onlar, Ortadoğu'da Müslüman ülkeler arasındaişbirliği olmasın, Türkiye Suriye ile, Türkiye Irak'la, Türkiyeİran'la çatışsın istiyorlar ve bunu gerçekleştiriyorlar. Öyleyse buemperyalizm ve Siyonizm'in planlarını bozmamız lazım!