için kaldı

Duruşma sonunda ortalık karıştı...

15 Temmuz darbe girişimi sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin yargılandığı davanın bitiminde salonda gerginlik yaşandı.

F5HABER F5HABER
Duruşma sonunda ortalık karıştı...

15 Temmuz darbe girişimi sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin yargılandığı Genelkurmay Çatı Davası'nın bitiminde salonda gerginlik yaşandı.

15 Temmuz darbe girişiminde Fetullah Gülen'in 1 numaralı sanık olduğu ve darbeyi planladığı iddia edilen aralarında Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli ile Ali Kalyoncu'nun da bulunduğu 38 kişilik sözde 'Yurttu Sulh Konseyi' üyeleri ile birlikte 221 sanık 'FETÖ Genelkurmay çatı davası' ile bugün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı.

Duruşma bitiminde ise salonda gergin anlar yaşandı. Duruşma salonunun boşaltılması esnasında şehit yakınları ile sanık yakınları arasında arbede yaşandı, polis ekipleri müdahale ederek arada barikat oluşturdu.

Son savunmanın yapılmasının ardından mahkeme başkanı duruşmayı sonlandırdı. Bu sırada sanıklar salondan çıkartılmaya başlandı. Sanık yakınları, yakınlarına el sallarken bir kişi salonda bulunduğunu göstermek için yakını olan sanığa seslendi. Müştekilerin bulunduğu bölümden bir kişi, "Neye bağırıyorsun sen" diye tepki gösterdi. Sanık yakınının karşılık vermesi üzerine müştekilerin birçoğu bağırmaya başladı. Bazı kişiler bulundukları bölümden atlayarak, sanık yakınlarının üzerine yürüdü. Polis bu kişileri güçlükle engellerken, çevik kuvvet polisleri duruşma salonu dışında önlem alarak olayların büyümesini önledi.

Duruşma yarın sanık savunmalarıyla devam edecek.

SONRAKİ HABER