için kaldı

Dur ihtarına uymayıp polise ateş açtı! Diyarbakır'da polis memuru şehit oldu

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde dur ihtarına uymayan zanlının açtığı ateş sonucu ağır yaralanan polis memuru Atakan Arslan (31) kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Olay yerine sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü özel harekat ekipleri, mobese kameralarından görüntülenen şüphelinin üzerinde beyaz tişört olduğu ve isminin A.P. olduğunu belirledi.

F5HABER F5HABER
Dur ihtarına uymayıp polise ateş açtı! Diyarbakır'da polis memuru şehit oldu

Olay, öğleden sonra, Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi 718 Sokak'ta meydana geldi. Devriye gezen polis ekibi, belinde tabanca ile yürüyen kimliği belirsiz kişiyi, kimlik kontrolü için durdurmak istedi. Ancak şüpheli şahıs, belindeki tabancayı çekip, polislere ateş açtı.

Kurşunlardan birinin isabet ettiği polis memuru yaralanırken, saldırgan kaçarak kayıplara karıştı. Yaralı polis memuru, arkadaşları tarafından yakında bulunan özel hastaneye kaldırıldı. 

Dur ihtarına uymayıp polise ateş açtı! Diyarbakır'da polis memuru şehit oldu - Resim : 1

YARALI POLİS ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'da, A.P. isimli şüphelinin, 'dur' ihtarında bulunan güvenlik güçlerine ateş açması sonucu yaralanan polis memuru Atakan Arslan (31), kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alındı. Acil serviste müdahale edilen ve sırtından yaralanan polis memuru Arslan, doktorların çabasına rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Dur ihtarına uymayıp polise ateş açtı! Diyarbakır'da polis memuru şehit oldu - Resim : 2

Şehit Arslan’ın 5 yıldır Gözde Arslan ile evli olduğu ve 3 yaşında Eylül Asel isimli bir kızlarının olduğu öğrenildi.

Dur ihtarına uymayıp polise ateş açtı! Diyarbakır'da polis memuru şehit oldu - Resim : 3

 KİMLİĞİ SAPTANDI ARANIYOR

Polis memurlarına ateş açan ve 1 polisin şehit olmasına neden olan şüphelinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Mobese kameralarından görüntülenen şüphelinin üzerinde beyaz tişört olduğu ve isminin A.P. olduğu belirlendi.

Dur ihtarına uymayıp polise ateş açtı! Diyarbakır'da polis memuru şehit oldu - Resim : 4

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, polis memuru Atakan Arslan'ın 'dur' ihtarında bulunulan A.P. tarafından şehit edildiği saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi'nde 30 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 sıralarında, polis ekibimizin durumundan şüphelenilen 3 şahsa kimlik kontrolü yapmak amacıyla yaklaşması esnasında, şahıslardan birinin tabancayla ateş etmesi sonucu polis memuru meslektaşımız Atakan Arslan yaralanmış ve sevk edildiği hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuştur. Saldırının faillerinin tespit edilmesi ve yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından operasyonlara başlanılmıştır. Menfur saldırı olayında şehit olan meslektaşımıza yüce Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

Polis memurunu şehit eden saldırganın yakalanması için güvenlik güçlerince başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

SONRAKİ HABER