Diyarbakır'da askeri tesise dronlu saldırı girişimi

Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üssü'nde aralıklarla 2 patlama yaşandı. Meydana gelen patlamalarla ilgili bilgilendirmede bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur" dedi.

F5HABER F5HABER
Diyarbakır'da askeri tesise dronlu saldırı girişimi

Diyarbakır'da henüz sebebi bilinmeyen bir patlama meydana gelirken, patlamanın sesi kentin bir çok noktasında duyuldu. Ardından, kentte siren sesleri duyuldu. Bölgedeki kaynaklar, patlamanın 8. Ana Jet Üssü civarında olduğunu söyledi. 

Diyarbakır'da saat 00:52 itibariyle 2. bir patlama daha meydana geldiği bildirildi.

Diyarbakır'da askeri tesise dronlu saldırı girişimi - Resim : 1

İçişleri Bakanı Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır’da bir askeri tesise 2 maket uçakla saldırı teşebbüsünde bulunulmuş, maket uçaklar etkisiz hale getirilmiştir. Herhangi bir zaiyat yoktur" açıklamasında bulundu.

Valilikten de bir açıklama geldi

Diyarbakır Valiliğinden ise konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Bu gece saat 00.30 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığına uçak maketi ile bir saldırı girişiminde bulunulmuştur. Söz konusu saldırı maketi düşürülmüş olup Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü Komutanlığımızda herhangi bir zayiat mevcut değildir. Kamuoyuna duyurulur"

Diyarbakır'da askeri tesise dronlu saldırı girişimi - Resim : 2

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Diğer yandan Diyarbakır'da yaşanan patlamayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Diyarbakır'da bulunan 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığımıza 00:30 civarında maket uçaklarla saldırı girişiminde bulunulmuştur. Üssümüzde herhangi bir hasar ve zaiyat meydana gelmemiştir. Üssümüzde gerekli fiziki tedbirler alınmıştır" denildi.

SONRAKİ HABER