Diyarbakır'da vatandaşlar Kutlu Doğum Etkinliği'ne akın etti

Diyarbakır’da, Peygamber Sevdalıları Platformu’nca, ’Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed’ temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında, Nevruz Parkı’nda miting düzenlendi.Polis kayıtlarına göre etkinliğe yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

F5HABER F5HABER
Diyarbakır'da vatandaşlar Kutlu Doğum Etkinliği'ne akın etti

Diyarbakır'da, Peygamber Sevdalıları Platformu'nca, 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında, Nevruz Parkı'nda miting düzenlendi.Polis kayıtlarına göre etkinliğe yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Diyarbakır'da, her yıl Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'nca düzenlenen Kutlu Doğum Haftasi etkinlikleri, merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı'nda yapıldı. Etkinliğe bölge illerinden de çok sayıda kişi katılırken, polis alanın etrafında geniş güvenlik önlemi aldı.

Diyarbakır'da vatandaşlar Kutlu Doğum Etkinliği'ne akın etti - Resim : 1

Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin vatandaşları ücretsiz taşıdığı etkinliklere Irak, İran, Suriye, Mısır, Lübnan, Ürdün, Sudan'dan da davetlilerin katıldığı belirtildi.

Etkinlik alanında kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturulurken, büyük bir platform kuruldu. Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, mitinge yüz binden fazla kişi katıldığını belirtirken, polis kayıtlarına göre etkinliğe yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Diyarbakır'da vatandaşlar Kutlu Doğum Etkinliği'ne akın etti - Resim : 2

Kuran okunması ile başlayan etkinlikte daha sonra Kürtçe ve Türkçe konuşmalar yapılarak, ilahiler okundu. Toplanan kalabalığın sık sık tekbir getirerek ilahilere eşlik ettiği etkinlikte Kürtçe mevlit de okutuldu.

SONRAKİ HABER