Meteoroloji'den kuvvetli yağmur uyarısı

İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Antalya İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de kuvvetli sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji'den yapılan son uyarıda yağışların sel ve su baskınlarına neden olabileceği bildirildi. CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de sabah ve akşam saatleri arasında yaşanacak sıcaklık farkına dikkat çekti. Sürmeli, 'Şu an 11 - 12 derecelik şu sıcaklık var, günü 3 dereceyle bitireceğiz' dedi.

F5HABER F5HABER
Meteoroloji'den kuvvetli yağmur uyarısı

Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Çanakkale çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (20-40 kg/m2), İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir ile Çanakkale'nin güney ilçelerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor. Yurt genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava ile birlikte ülke genelinde artacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli de sabah ve akşam saatleri arasında yaşanacak sıcaklık farkına dikkat çekti. Sürmeli, 'Şu an 11 - 12 derecelik şu sıcaklık var, günü 3 dereceyle bitireceğiz' dedi.

Sürmeli'nin hava durumuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

"Dün akşamdan beri iyice fırtına şeklini almaya başladı. Marmara'da Ege'de rüzgarın hızı 40 km'yi aşıyor. Anlık sıçraması 50 km'nin üzerinde, kıyı ege'de 70-80 km'ye çıkıyor. Kuvvetli lodostan bahsediyoruz.

Lodos arkasından yağışı da getiriyor. Rüzgar yavaş yavaş yaklaşırken dönmeye başlıyor. Önce Batı'ya ardından Kuzey'e dönüyor. Sıcaklık düşüyor. Sıcaklık düştüğünde yağış alıyoruz.

Sıkı sağanaklar var. Marmara'da su baskınlarına, sele dikkat diyoruz.

Önce Tekirdağ Çanakkale çevreleri. Arkasından İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Bursa yağış gelip geçecek. Her bir şehre bir kaç saat kuvvetli yağış düşecek. Ama su baskınları yapabilecek düzeyde.

Sabah ile akşam arasında sıcaklık farkı çok büyük. Şu an 11 - 12 derecelik şu sıcaklık var, günü 3 dereceyle bitireceğiz. Yarın da kısmen yağışlar devam edip, Pazar tamamlayacak. Ege ve Batı Akdeniz'de de yağış bekliyoruz.

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur uyarısı - Resim : 1

Meteoroloji verilerinde yer alan radar görüntüsü bu şekilde...

BUZLANMAYA DİKKAT

Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Çanakkale çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (20-40 kg/m2),İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir ile Çanakkale'nin güney ilçelerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor. Ülke genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının, Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava ile birlikte ülke genelinde artacağı, iç ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerine kadar Orta Karadeniz'de kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Çanakkale çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli (20-40 kg/m2),İzmir, Aydın, Muğla ve Balıkesir ile Çanakkale'nin güney ilçelerinde çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 5

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. 15

Adana: Parçalı bulutlu 13

Bursa: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 14

Antalya: Çok bulutlu, doğu kesimerde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 15

Samsun: Parçalı bulutlu 14

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 16

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -4

SONRAKİ HABER